Antena 3 Externe Intoxicație alimentară în masă, de la shaorma ”la ofertă”. Sute de oameni au ajuns la spital și un copil a murit

Intoxicație alimentară în masă, de la shaorma ”la ofertă”. Sute de oameni au ajuns la spital și un copil a murit

29 Iul 2020   •   17:15
Intoxicație alimentară în masă, de la shaorma ”la ofertă”. Sute de oameni au ajuns la spital și un copil a murit
Sursa foto: Pixabay.com

Un copil de cinci ani a murit în Iordania și 700 au ajuns la spital după ce au mâncat shaorma la ofertă. Proprietarul restaurantului a fost arestat.

Toți au mâncat la un restaurant dintr-un oraș situat la nord de capitala Amman. Acest restaurant era frecventat de clienți pentru că avea o ofertă specială la șaorma.

Vindea o shaorma cu doar un euro și 20 de cenți. Carnea folosită era însă alterată.

Proprietarul restaurantului în cauză, dar și mai mulți angajați au fost arestați.

Shaorma cu bacterii, ”la ofertă”

Oamenii care au consumat shaorma au început să se simtă rău de luni seară şi au fost transferați la mai multe spitale între al-Balqa şi Amman. Ministerul Sănătății din Iordania a transmis că mai mulți copii sunt în stare critică, fiind transferați la Terapie Intensivă.

După ce au fost analizate probele, restaurantul a fost închis.

Testele de laborator au arătat prezența bacteriilor în carnea comercializată.

A murit după ce a mâncat la un restaurant cu stele Michelin. Femeia nu a mai avut nicio șansă

O femeie din Valencia a murit şi alte circa 30 de persoane au prezentat simptome de intoxicaţie alimentată după ce au mâncat la restaurant din oraş, recompensat cu o stea Michelin. Restaurantul Riff, deschis în 2001 de către un chef german, primise o stea Michelin în 2009. 
           
Cu excepţia femeii decedate, simptomele pe care ceilalţi le-au prezentat au fost foarte uşoare, fiind vorba în principal de vărsături, astfel că ei s-au recuperat bine.
                 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close