Antena 3 CNN Externe Întrebări fără răspuns după ceața ucigașă care s-a instalat în Londra. Circa 12.000 de persoane și-au pierdut viața

Întrebări fără răspuns după ceața ucigașă care s-a instalat în Londra. Circa 12.000 de persoane și-au pierdut viața

Întrebări fără răspuns după ceața ucigașă care s-a instalat în Londra. Circa 12.000 de persoane și-au pierdut viața
Sursa foto: foto: Wikipedia
08 Dec 2017   •   10:19

Ceața misterioasă care s-a instalat în Londra în urmă cu 65 de ani, atunci când mii de persoane și-au pierdut viața, ridică semne de întrebare și în ziua de astăzi. 

Londra a fost învăluită într-o ceață densă, care a ținut timp ce cinci zile și a adus moartea a 12.000 de persoane și peste 150.000 au avut de suferit și au fost spitalizate.

Locuitorii orașului descriu experiența trăită ca fiind înspăimântătoare și greu de controlat. 

"Tatăl meu a trebuit să fie condus acasă de un polițist cu ajutorul unei lanterne. Era pe drumul pe care trebuia, însă a devenit foarte dezorientat", povestea un locuitor din vestul Londrei, conform Mirror

"Îmi amintesc clar că mama noastră ne-a pus niște măști peste nas și gură și peste ne-a pus câte o eșarfă. Ne îndreptam spre școală când ceața s-a instalat. Astăzi sufăr de o boală pulmonară și dau vina pe acele condiții", a povestit un alt locuitor care a trăit experiența terifiantă. 

Marea ceață din 1952 a fost mai rea decât orice altceva a văzut orașul vreodată. Specialiștii susțin că fenomemul ar fi apărut ca urmare a unor reacții chimice care au făcut ca produși secundari ai arderii cărbunelui să fie transformați în particule de acid sulfuric și au fost menținute la suprafață de ceața deasă.

×
Subiecte în articol: locuitori Londra ceata
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close