Antena 3 CNN Externe Întreg transportul public din Bruxelles a fost suspendat, după exploziile de la metrou și aeroport

Întreg transportul public din Bruxelles a fost suspendat, după exploziile de la metrou și aeroport

Întreg transportul public din Bruxelles a fost suspendat, după exploziile de la metrou și aeroport
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mar 2016   •   11:24

Autobuzele, troleibuzele, tramvaiele şi metroul nu mai circulă marţi în Bruxelles după seria de explozii de la aeroportul Zaventem şi din cel puţin o staţie de metrou, informează AFP şi Reuters, citând un oficial. 

Totodată, Centrul belgian pentru situaţii de criză a cerut populaţiei să rămână 'acolo unde se află' după seria de explozii soldată cu cel puţin 13 morţi şi 35 de răniţi, potrivit postului de televiziune VRT, citat de Agerpres.ro.

'Toată reţeaua noastră este închisă în prezent', a anunţat pe Twitter operatorul de transport local STIB. Seria de explozii a provocat întărirea măsurilor de securitate pe mai multe aeroporturi europene. 

De asemenea, Eurostar a anunţat că niciun tren nu mai pleacă sau se îndreaptă spre gările din Bruxelles după exploziile de marţi.

Tunelele din Bruxelles au fost închise pentru traficul auto, anunţă la rândul său centrul de trafic Mobiris pe contul său de Twitter. 
 

 

 

O explozie s-a produs marţi în staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, aflată în apropierea instituţiilor UE, în plin cartier european, informează postul belgian RTBF, citat de Reuters. 

Staţia de metrou Maelbeek se află la doar câteva sute de metri de principalul sediu al Comisiei Europene, clădirea Berlaymont, şi de sediul Consiliului European, aflate pe Rue de la Loi, principala arteră care face legătura între instituţiile europene şi centrul oraşului. Potrivit Le Soir, la Maalbeck ar fi avut loc una sau mai multe explozii. 

Operatorul metroului STIB a anunţat pe Twitter că metroul a fost închis în Bruxelles. Totodată, un angajat al STIB a declarat pentru EFE că explozia de la Maelbeek a făcut mai mulţi morţi, dar nu se cunoaşte cu exactitate numărul acestora. 

Potrivit unor martori citaţi de La Derniere Heure ar fi existat o explozie şi la staţia de metrou Schuman, care se află chiar lângă Comisia Europeană şi Consiliu. 

Cel puţin 11 persoane au murit şi 25 au fost rănite, marţi dimineaţă, în urma a două explozii produse la aeroportul internaţional Zaventem din Bruxelles, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure.

Totuşi, un reprezentant al poliţiei federale belgiene, citat de agenţia Belga, a declarat că bilanţul exploziilor este de un mort şi mai mulţi răniţi, informează AFP şi Reuters. 

Deflagraţiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului. 

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunţat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziţii. 

Cauza deflagraţiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagraţie. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-şi bagajele. 

×
Subiecte în articol: Belgia
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close