Antena 3 CNN Externe Inundaţii devastatoare în Mexic. Patru oameni au murit

Inundaţii devastatoare în Mexic. Patru oameni au murit

Inundaţii devastatoare în Mexic. Patru oameni au murit
Sursa foto: Inundatii Mexic
08 Noi 2009   •   09:50

Patru persoane au murit în urma inundaţiilor din Mexic. Zeci de mii de case au fost distruse, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă. Inundaţiile au făcut ravagii şi în Australia. Peste 5.000 de oameni au rămas izolaţi după ce apele au distrus mai multe drumuri şi poduri.

Ploile torenţiale au lovit sudul Mexicului. Apa a ajuns în unele locuri chiar la un metru şi jumătate. ?Nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva în Huapacal. Sunt aici de 50 de ani. Aici m-am născut. Nu s-a mai îmtâmplat aşa ceva până acum şi am fost luaţi prin surprindere. Din acest motiv, am fost luaţi prin surprindere?, povesteşte un localnic.

44.000 de oameni au rămas fără locuinţe. Inundaţiile au distrus şi peste 80.000 de hectare de culturi iar oamenii aşteaptă acum ajutor din partea autorităţilor care au decratat stare de urgenţă în zonă.

Ploile torenţiale au afectat şi mai multe zone din Australia. Peste 5.000 de oameni au rămas izolaţi după ce inundaţiile au distrus mai multe drumuri şi poduri. Guvernul a anunţat deja că va inverveni imediat pentru refacerea infrastructurii. Despăgubiri vor primi şi proprietarii magazinelor distruse din cauza inundaţiilor.

Antena 3

×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close