Antena 3 CNN Externe Inundații dezastruoase în Grecia. Zeci de case au fost luate de ape

Inundații dezastruoase în Grecia. Zeci de case au fost luate de ape

Inundații dezastruoase în Grecia. Zeci de case au fost luate de ape
28 Iun 2018   •   12:37

Sunt inundaţii violente în Grecia, unde mai multe localităţi şi staţiuni turistice au fost afectate de viituri. Autorităţile au avut zeci de apeluri de urgenţă, iar operaţiunile de salvare s-au desfăşurat cu greutate. Veştile meteorologilor nu sunt bune nici pentru zilele următoare. Ploile şi furtunile vor continua să afecteze insulele elene. De altfel, toată Grecia este sub avertizări cod roşu şi portocaliu de vreme extremă.

Este imaginea dezastrului in Grecia, unde furtunile extrem de puternice au făcut ravagii. Pe insule, dar şi pe continent, au fost inundaţii violente. Printre cele mai afectate sunt localitățile Mandra, Larissa și Kanalia, unde aproximativ 30 de case au fost luate de apă.

În Atena, apa a luat tot ce i-a stat în cale într-o suburbie a oraşului.

Furtunile au făcut ravagii şi în insula Kalymnos din arhipeleagul Dodecanez. Oamenii s-au chinuit să îşi recupereze bunurile din râurile care s-au format pe străzi.

Staţiunea Nikiti din peninsula Halkidiki a fost şi ea măturată de puhoaie. Zeci de maşini au fost luate de ape, mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini, iar torenţii au distrus terasele de pe plaje.

Ploile și furtunile vor continua să afecteze insulele elene și în perioada următoare, spun meteorologii.

×
Subiecte în articol: insule atena localitati Grecia inundatii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close