Antena 3 CNN Externe Inundaţii în Orientul Mijlociu, soldate cu moartea a cel puţin opt persoane (VIDEO)

Inundaţii în Orientul Mijlociu, soldate cu moartea a cel puţin opt persoane (VIDEO)

Inundaţii în Orientul Mijlociu, soldate cu moartea a cel puţin opt persoane (VIDEO)
19 Ian 2010   •   13:38


Vremea a creat probleme în Orientul Mijlociu. Cel puţin opt oameni, între care un turist britanic, şi-au pierdut viaţa în accidente provocate de inundaţii, în Egipt şi sudul Israelului. Inundaţiile au fost urmarea unor ploi torenţiale cu totul neobişnuite în regiune.

Locuitorii peninsulei egiptene Sinai nu-şi mai amintesc să fi văzut ploi atât de violente de cel puţin 15 ani. În această zonă deşertică, ploile torenţiale sunt extrem de rare, dar atunci când se produc pot avea urmări catastrofale.

Localnicii s-au văzut, pe neaşteptate, confruntaţi cu puhoaie de nestăvilit care au distrus şoselele şi au doborât zeci de locuinţe mai fragile.

Populara staţiune turistică Şarm-el-Şeik, de la Marea Roşie, a fost lovită în plin de apele dezlănţuite. Mii de turişti au rămas fără curent electric, iar plafonul unei săli a aeroportului s-a prăbuşit. Salvatorii au recurs la bărci pneumatice pentru a veni în ajutorul localnicilor rămaşi prizonieri în propriile case. Mai la sud, pe Nil, un turist britanic a murit în naufragiul ambarcaţiunii sale, surprinsă de furtună. Ploile şi inundaţiile au făcut alte şapte victime în Egipt.

În sudul Israelului, un pod a fost distrus şi mai multe şosele au devenit impracticabile din cauza inundaţiilor. Un bărbat a murit şi altul este dat dispărut după ce au încercat să traverseze cu maşina un râu umflat de ape. Furtunile nu au cruţat nici Fâşia Gaza, unde mai multe cartiere de locuinţe au fost inundate, iar zeci de vite au dispărut în viituri.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Orientul Mijlociu inundatii
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close