Antena 3 CNN Externe Inundaţiile din Brazilia ridică o nouă problemă: Pericolul unei epidemii de febră dengue

Inundaţiile din Brazilia ridică o nouă problemă: Pericolul unei epidemii de febră dengue

Inundaţiile din Brazilia ridică o nouă problemă: Pericolul unei epidemii de febră dengue
17 Noi 2009   •   21:56


Ploile abundente continuă să creeze probleme locuitorilor din Rio de Janeiro. Inundaţiile puternice care afectează Brazilia încă de săptămâna trecută ridică acum o nouă problemă: pericolul apariţiei unei epidemii de febră dengue - boală cauzată de un virus transmis de ţânţarii din specia Aedes.

Peste 300 de pompieri au fost trimişi în oraşul Belford Roxo, pentru a participa la o campanie de prevenire a îmbolnăvirilor. Boala izbucneşte cu precădere în partea de sud-est a Braziliei, în timpul lunilor de vară, când umiditatea este crescută.

Echipele au mers din uşă în uşă pentru a vorbi cu localnicii despre măsurile de prevenire.

Oamenii au fost avertizaţi să evite contactul cu apa murdară provenită de la inundaţii, loc preferat de ţânţarii care transmit boala.

În 2008, statul Rio de Janeiro a fost afectat de o epidemie de febră dengue. Atunci, peste 50 de mii de oameni au fost infectaţi iar aproape 100 au murit.

În nordul statului Puerto Rico, o furtună puternică a provocat inundaţii şi a perturbat traficul. Străzile unei suburbii a capitalai San Juan au fost transformate în râuri. Echipele de intervenţie au salvat mai mulţi automobilişti rămaşi blocaţi de ape.

Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii Brazilia
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close