Antena 3 CNN Externe Inundaţiile din Pakistan au provocat moartea a 26 de persoane

Inundaţiile din Pakistan au provocat moartea a 26 de persoane

Inundaţiile din Pakistan au provocat moartea a 26 de persoane
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    24 Aug 2012   •   11:29

Viiturile generate de ploile abundente au provocat moartea a 26 de persoane şi au distrus mii de case în nordul Pakistanului, au anunţat joi autorităţile, plasate în alertă la doi ani de la inundaţiile devastatoare care au afectat o parte a ţării, relatează AFP.

În partea din Kashmir administrată de Pakistan, "cel puţin 17 persoane au murit şi alte nouă au fost rănite" în inundaţii şi alunecări de teren începând de duminică, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Chaudhry Abdul Majeed, premierul acestei regiuni semiautonome.

Potrivit oficialilor locali, ploile puternice au provocat moartea a nouă persoane în ultimele zile în provincia Khyber Pakhtunkhwa.

Serviciile de meteorologie au prognozat ploi puternice în următoarele trei zile, iar echipele de salvare sunt pregătite, a declarat Irshad Bhatti, purtătorul de cuvânt al serviciilor pakistaneze de gestionare a catastrofelor naturale.

În vara lui 2010, Pakistanul a cunoscut cele mai grave inundaţii din istorie, cu 21 de milioane de persoane sinistrate şi zece miliarde de dolari pagube sau pierderi.

×
Subiecte în articol: morti pakistan inundatii morti pagube
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close