Antena 3 CNN Externe A fost prins hoţul care a furat sângele Papei

A fost prins hoţul care a furat sângele Papei

Poliţiştii italieni au reuşit să-l prindă, după aproape două luni de la comiterea faptei, pe individul care a furat o fiolă cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea. Fiola era găzduită în catedrala din oraşul italian Spoleto.

A fost prins hoţul care a furat sângele Papei
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Noi 2020   •   23:30

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, din oraşul Figline Valdarno, regiunea Toscana. 

Anchetatorii au reuşit să-l identifice după înregistrările video ale camerelor amplasate în oraşul unde a fost comisă infracţiunea.

El era cunoscut poliţiştilor, având antecedente în furtul de obiecte de artă. 

În urma percheziţiei la domiciliul suspectului, anchetatorii nu au găsit fiola şi presupun că aceasta a fost vândută pe piaţa neagră a colecţionarilor.

Sângele papei Ioan Paul al II-lea trebuia să ajungă în catedrala cu numele fostului suveran pontif

Fiola furată a ajuns la Spoleto după ce a fost donată catedralei din acest oraş de către arhiepiscopul din Cracovia, cardinalul Stanislaw Dziwisz.

Obiectul, numit relicvariu, era adăptostit doar temporar în catedrala din Spoleto și urma să fie trimis în octombrie la un nou lăcaș de cult ce poartă numele lui Ioan Paul al II-lea. Acest plan a fost însă dat peste cap de furt.

După incidentul din luna septembrie, arhiepiscopul Renato Boccardo, un colaborator apropiat al fostului papă în anii petrecuțil la Vatican, a făcut apel public la hoţ să înapoieze relicvariul bisericii şi credincioșilor dar acest îndemn n-a avut, la momentul respectiv, prea mult succes.

 

×
Subiecte în articol: Papa Ioan Paul al II-lea sange furt
Parteneri
"Fenomen" incredibil pe cerul Craiovei: "Te trimite în pământ"
x close