Antena 3 CNN Externe Ipoteză TERIFIANTĂ în legătură cu avionul dispărut: "Ar putea fi folosit drept rachetă de croazieră"

Ipoteză TERIFIANTĂ în legătură cu avionul dispărut: "Ar putea fi folosit drept rachetă de croazieră"

Ipoteză TERIFIANTĂ în legătură cu avionul dispărut: "Ar putea fi folosit drept rachetă de croazieră"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
16 Mar 2014   •   19:31

Aeronava Boeing a companiei Malaysia Airlines, dispărută în mod misterios în urmă cu o săptămână, ar fi putut fi deturnată şi ascunsă pentru a fi folosită mai târziu pe post de "rachetă de croazieră", a declarat duminică preşedintele Comisiei pentru Siguranţa Internă din Camera Reprezentaţilor americani, Michael McCaul, citat de AFP şi Agerpres.

McCaul a subliniat că la ora actuală nu este sigur că dispariţia avionului Boeing 777 în circumstanţe dubioase ar fi legată de un act de terorism, într-un interviu acordat canalului Fox News.

Dar, potrivit lui, autorităţile americane sunt îngrijorate la gândul că avionul ar fi putut ateriza undeva pentru a fi ascuns şi ulterior reutilizat ca o puternică armă de distrugere.

Avionul s-ar fi putut îndrepta în două direcţii după ce a dispărut: una dintre ele ar fi fost spre nord, spre Kazahstan, dar aparatul ar fi fost reperat cu siguranţă de radare.

"Cea de-a doua ipoteză este că ar fi aterizat într-o ţară precum Indonezia şi că ar putea fi refolosit după aceea pe post de rachetă de croazieră, după cum au procedat teroriştii de la 11 septembrie', a explicat Michael McCaul.

"Un lucru este sigur: nu a fost vorba despre un accident. Este un act deliberat, intenţionat, iar întrebarea este cine se află în spatele său", a conchis alesul american.

Citeşte şi:

MISTERUL avionului dispărut cu 239 de persoane la bord se adânceşte. "TELEFOANELE LOR încă SUNĂ"

Ipoteză nouă în cazul avionului dispărut: Zborul MA370 a fost DETURNAT şi a aterizat în Insulele Andaman

Poliţia malaysiană percheziţionează domiciliile piloţilor zborului dispărut de pe radare

×
Subiecte în articol: avion disparut malaysia airlines
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close