Antena 3 CNN Externe Teroriștii de la ISIS, dezlănțuiți. Ce s-a întâmplat lângă Moscheea Profetului Mahomed

Teroriștii de la ISIS, dezlănțuiți. Ce s-a întâmplat lângă Moscheea Profetului Mahomed

Teroriștii de la ISIS, dezlănțuiți. Ce s-a întâmplat lângă Moscheea Profetului Mahomed
21 Iul 2016   •   20:51

O explozie puternică a avut la începutul lunii iulie, în apropiere de Moscheea Profetului din Medina, în vestul Arabiei Saudite. Potrivit Al-Arabiya, un terorist sinucigaş şi-a detonat încărcătura cu explozivi lângă punctul de trecere spre Moscheea Profetului în Medina, Arabia Saudită, al doilea loc sfânt al islamului după Moscheea din Mecca.

Foști și actuali oficiali americani susțin că atacul demonstrează că ISIS își îndreaptă atenția către familia regală din Arabia Saudită, pe care vrea să o dea jos de la putere, scrie NBC News.

“Regele saudit este cunoscut și ca protector al celor două orașe sfinte. Atacul vrea să demonstreze că nu există, de fapt, nicio protecție”, a explicat un expert în antiterorism, citat de NBC News.

Regatul are două orașe sfinte, Mecca și Medina, care adăpostesc două situri considerate sfinte, unde milioane de oameni vin în fiecare an, în pelerinaj.

“Dacă familia regală nu poate proteja acele locuri – și automat și pe oamenii care străbat kilometri întregi pentru a ajunge aici – apare întrebarea dacă nu cumva regimul și-a pierdut legitimitatea”, a adăugat oficialul.

×
Subiecte în articol: ISIS tinta regat Arabia Saudita rege Mecca
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close