Antena 3 Externe Românii trebuie să amâne vacanțele în Israel, deși țara are cea mai bună campanie de vaccinare din lume

Românii trebuie să amâne vacanțele în Israel, deși țara are cea mai bună campanie de vaccinare din lume

de Alexandru Negrici    |    24 Iun 2021   •   10:42
Românii trebuie să amâne vacanțele în Israel, deși țara are cea mai bună campanie de vaccinare din lume
Sursa foto: Getty

Israel întârzie redeschiderea granițelor către turiștii vaccinați până în august, din cauza înmulțirii cazurilor COVID cu varianta Delta.

Guvernul a votat miercuri să amâne redeschiderea planificată a granițelor pentru turiștii vaccinați, pe fondul îngrijorărilor legate de contagiunea COVID din străinătate. 

De asemenea, a aprobat formarea reînnoită a așa-numitului cabinet de coronavirus pentru a supraveghea măsurile de combatere a creșterii cazurilor de COVID.

Mișcările au venit în timp ce Israelul observă un salt în cazurile zilnice de coronavirus, pe care oficialii din domeniul sănătății le-au atribuit în mare măsură variantei Delta, mai infecțioase, aduse din străinătate, de către călătorii infectați.

Ca parte a eforturilor de reducere a infectărilor, guvernul a decis să întârzie planurile de a permite turiștilor vaccinați să intre în țară de la 1 iulie. 

Aceștia vor trebui să aștepte până în august, s-a arătat într-o declarație a biroului primului ministru Naftali Bennett.

Biroul primului ministru a declarat că toți israelienii vor trebui acum să semneze o declarație înainte de a zbura în străinătate.

Miniștrii au convenit, de asemenea, că mandatul de mască interioară (care a fost ridicat săptămâna trecută) va fi restabilit dacă Israelul înregistrează, în medie, 100 de cazuri COVID-19 pe zi, timp de o săptămână, se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: Israel delta

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close