Antena 3 CNN Externe Israelul se pregătește să îşi mute ambasada de la Kiev departe de zona de război

Israelul se pregătește să îşi mute ambasada de la Kiev departe de zona de război

Israelul a început pregătirile marţi pentru a-și muta ambasada din capitala Ucrainei, Kiev, la Lviv, în cazul unei invazii ruse. SUA, Canada și alte țări și-au mutat deja operațiunile ambasadelor la Lviv.

Israelul se pregătește să îşi mute ambasada de la Kiev departe de zona de război
de Alexandra Ionescu    |    15 Feb 2022   •   16:05

Kievul se află în estul Ucrainei, aproape de granițele cu Belarus și Rusia, unde Rusia și-a adunat trupe, în timp ce Lviv se află în vest, lângă Polonia.

O echipă de la Ministerul de Externe israelian a vizitat marți Lvovo pentru a se pregăti pentru posibilitatea că va trebui să mute ambasada acolo.

Între timp, personal suplimentar a sosit de la Ierusalim la Kiev pentru a ajuta ambasada Israelului să ofere servicii consulare israelienilor și evreilor care doresc să plece.

Ministrul de externe Yair Lapid a reiterat apelul guvernului ca toți israelienii să plece cât mai curând posibil.

Facem apel la israelienii din Ucraina să plece”, a spus el. „Ferestrele de oportunitate sunt pe cale de a se închide.”

Lapid a spus că este mândru de diplomații israelieni din Ucraina: „Acesta este spiritul Ministerului de Externe; acesta este spiritul israelian”.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul de Externe a emis un avertisment de călătorie împotriva vizitei Ucrainei și a cerut tuturor israelienilor să plece. Au evacuat și rudele diplomaților din țară, potrivit The Jerusalem Post.

Cu toate acestea, Lapid a spus la începutul acestei săptămâni că „într-o țară cu 10.000 până la 15.000 de israelieni și 150.000 până la 200.000 de evrei, nu poți evacua diplomații, pentru că vom avea nevoie de ei”.

„Suntem mândri că suntem mereu acolo pentru israelieni în momente de nevoie”, a spus el. „Face parte din misiunea noastră.”

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close