Antena 3 CNN Externe Israelul reimpune purtarea măștilor în aer liber. Tulpina Delta, o amenințare pentru una dintre cele mai vaccinate țări din lume

Israelul reimpune purtarea măștilor în aer liber. Tulpina Delta, o amenințare pentru una dintre cele mai vaccinate țări din lume

Dovada imunității împotriva COVID va fi necesară pentru intrarea la evenimente cu mai puțin de 100 de persoane, măștile sunt obligatorii la evenimentele în aer liber cu mai mult de 100 de persoane, iar guvernul israelian încurajează sectorul privat să lucreze de acasă, conform publicației Haaretz.

Israelul reimpune purtarea măștilor în aer liber. Tulpina Delta, o amenințare pentru una dintre cele mai vaccinate țări din lume
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    03 Aug 2021   •   23:30

Guvernul Israelului a încheiat marți o întâlnire de trei ore, anunțând o serie de noi restricții COVID-19, în timp ce țara se cufunda într-un val post-vaccinare al victimelor tulpinii Delta. 

Noile reglementări, inclusiv limitarea adunărilor la cei cu dovada imunității și încurajarea muncii de acasă, vor intra în vigoare duminică.

„Pașaportul verde” - un document care să arate că cineva a fost fie vaccinat, recuperat de la virus sau recent testat negativ pentru acesta - va fi acum necesar pentru intrarea la evenimente cu mai puțin de 100 de persoane.

Executivul israelian a recomandat, de asemenea, companiilor private, să aibă angajați care lucrează de acasă, în timp ce ministerele guvernamentale vor trebui să reducă numărul de angajați care lucrează în birou la 50%.

Copiii, care sunt scutiți de cerința unui pașaport verde, vor trebui acum să arate un rezultat negativ al testului înainte de a intra în astfel de evenimente. 

Oamenii vor trebui să poarte măști chiar și la evenimente în aer liber cu peste 100 de persoane.

Tot marți, ministrul apărării, Benny Gantz, a semnat un ordin de apel pentru 1.000 de rezerviști pentru a ajuta armata să facă față răspândirii virusului. 

Mai devreme, Prim-ministrul Naftali Bennett a vorbit cu șefii tuturor partidelor din coaliția de guvernământ și a spus că acum ar trebui impuse restricții suplimentare, întrucât altfel, Israelul va avea probabil 800 de pacienți grav bolnavi în aproximativ alte 20 de zile.

Tot marți, guvernul a anunțat 18 țări de unde turiștii, în caz că vin de acolo, vor trebui să facă o carantină timp de o săptămână, indiferent de starea de vaccinare, începând cu 11 august.

Noile cazuri de coronavirus s-au apropiat marți de 4.000, au arătat datele Ministerului Sănătății, pentru prima dată de la începutul lunii martie. 

Israelul a diagnosticat luni 3.818 noi cazuri de COVID, și a înregistrat, de asemenea, un maxim de patru luni pentru pacienții aflați în stare gravă, cu 221 de persoane.

Procentul de teste coronavirus pozitive este în creștere constantă, cu 3,78% mai mare luni, față de ziua anterioară.

×
Subiecte în articol: delta Israel
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close