Antena 3 CNN Externe Isus Hristos ar fi vizitat Anglia pe când avea 12 ani

Isus Hristos ar fi vizitat Anglia pe când avea 12 ani

Isus Hristos ar fi vizitat Anglia pe când avea 12 ani
26 Noi 2009   •   18:30

Noul Testament nu prezintă prea bine prima parte a vieţii lui Isus Hristos, motiv pentru care au apărut tot felul de mituri legate de aceasta, relatează Daily Mail. Potrivit publicaţiei, au apărut diverse teorii legate de viaţa timpurie a lui Isus, printre care se numără cea că ar fi vizitat Anglia.

Teoria este consemnată în prima parte a poemului ?Jerusalem? al lui William Blake. Un documentar care va fi lansat în această săptămână consideră acum ideea ca fiind plauzibilă. Potrivit acestuia Isus, la vremea respectivă în vârstă de 12 ani, ar fi efectuat o călătorie de studii în zona unde acum se află oraşul Glastonbury.

Doctorul Gordon Stratcher, un cercetător scoţian, susţine că este posibil ca Mântuitorul să fi venit în Anglia pentru a-şi completa cunoştinţele. În urmă cu 2.000 de ani ţara era considerată un loc propice pentru studiu, matematicienii din zonă fiind foarte apreciaţi.

?Dacă cineva dorea să înveţe despre spiritualitatea grecilor şi a clasicilor, trebuia să vină în Marea Britanie, care era cel mai important centru universitar al acelor vremuri?, a declarat Ted Harrison, regizorul documentarului.

?Isus era un tânăr curios care dorea să afle tot felul de lucruri. Ştim că există o perioadă de timp despre care nu se ştie nimic, din viaţa lui Isus, din momentul în care s-a născut. Trebuia să vină şi să înveţe despre astronomie şi geometrie care era predată, la vremea respectivă, în universităţi, de druizi,?, a spus Gordon Stratcher.

Unul dintre foştii corespondenţi BBC, pe probleme legate de religie, susţine că Isus ar fi fost doar un băiat de 12 ani când a părăsit Orientul Mijlociu pentru a ajunge în Anglia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close