Antena 3 CNN Externe Un italian a fost jefuit de doi români, după ce a încasat cinci milioane de euro la loterie: "A fost un moment când am blestemat acel câștig"

Un italian a fost jefuit de doi români, după ce a încasat cinci milioane de euro la loterie: "A fost un moment când am blestemat acel câștig"

Un italian care a câștigat cinci milioane de euro la loterie a trăit coșmarul vieții lui un an mai târziu, când doi români și doi moldoveni l-au jefuit chiar în propria casă. Trei autori ai tâlhăriei au fost condamnați.

Un italian a fost jefuit de doi români, după ce a încasat cinci milioane de euro la loterie: "A fost un moment când am blestemat acel câștig"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   09:15

În câteva minute, hoţii au intrat în posesia a aproximativ 40.000 de euro cash și opt kilograme de lingouri de aur în valoare de 530.000 de euro, după ce au intrat în locuința bărbatului.

Lingourile nu au fost găsite niciodată, dar bandiții au fost prinși de poliție: unul dintre ei, cetățean moldovean, a fost arestat în seara jafului, în timp ce fugea, iar o femeie și un bărbat de naționalitate română au fost prinși câteva luni mai târziu, împreună cu un alt complice, un moldovean.

"A fost un moment când am blestemat acel câștig"

"A fost un moment când am blestemat acel câștig. Acum casa mea este un buncăr, dar când obții un astfel de câștig trăiești într-o stare de euforie perpetuă și faci greșeli pe care nu le-aș mai face astăzi”, a spus victima, un bărbat de 33 de ani din Nichelino, potrivit presei italiene, citată de stiridiaspora.ro.

Trei dintre ei au fost condamnați. Judecătorul a dictat pedepse mai mari decât cele cerute de procurorul Marco Sanini. Pentru cei doi bărbați, Parchetul ceruse 4 ani și 6 luni închisoare: primul a fost condamnat la 5 ani și 6 luni; al doilea – la 2 ani și 6 luni, care se adaugă, continuu, unei pedepse anterioare, având în total de executat 8 ani și 6 luni închisoare.

Trei ani și șase luni este însă pedeapsa aplicată femeii, care rămăsese în afara casei, pentru a supraveghea zona și a da alarma dacă apărea cineva.

Victima nu fusese aleasă întâmplător, pentru că, după ce câștigase la loterie, își extinsese firma și cumpărase o vilă și un SUV în valoare de 150.000 de euro. O schimbare care nu trecuse neobservată în localitate și care atrăsese atenția și infractorilor români.

Într-o seară, pe 28 mai 2022, întorcându-se acasă, bărbatul a fost atacat de cei patru, care l-au amenințat pe el și pe iubita lui. „Lasă-ne să intrăm, știm ce să căutăm”, au strigat ei. Tâlharii i-au împins pe cei doi la pământ, apoi i-au închis într-un dulap. Au furat lingouri, bijuterii, ceasuri, numerar, niște stilouri, o macetă și o sticlă de Dom Perignon.

×
Subiecte în articol: italian jefuit romani condamnati
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close