Antena 3 CNN Externe Ei sunt soții care au îngropat milioane de euro în curte, în saci, bidoane și găleți, în Italia

Ei sunt soții care au îngropat milioane de euro în curte, în saci, bidoane și găleți, în Italia

Carabinierii din Italia au găsit 8 milioane de euro îngropați în curtea unei familii din Italia. Se pare că o parte din sumă ar fi provenit din România. Cuplul căsătorit implicat a fost arestat fiind acuzat că a coordonat o vastă rețea de evaziune fiscală.

Ei sunt soții care au îngropat milioane de euro în curte, în saci, bidoane și găleți, în Italia
Sursa foto: corriere.it
de Ioana Mircea    |    16 Sep 2022   •   14:24

În grădina mare care le înconjoară casa din Gussago, din provincia Brescia, Italia, un cuplu de italieni a ascuns 8 milioane de euro. Banii au fost găsiți împachetați în pungi de plastic, în interiorul unor butoaie închise ermetic, de carabinieri și Garda Financiară.

Procurorul adjunct Claudia Passalacqua, ce coordonează o anchetă asupra unei presupuse fraude în valoare de aproximativ jumătate de miliard de euro este cea care a obținut mandatul de percheziție asupra cuplului italian.

Potrivit organelor fiscale, evaziunea produsă de rețeaua celor doi soți italieni ar fi de 93 de milioane de euro.

Giuliano Rossini se află după gratii în închisoarea Cremona, în timp ce soția lui, Silvia Fornari, este închisă la Verziano.

Cei doi soți și-au recunoscut faptele însă au refuzat să dea declarații amănunțite.

Potrivit anchetatorilor, banii au fost aduși în numerar în Italia, fiind extrași din conturi curente deschise în România, Croația, Bulgaria și chiar în China.

Schema de evaziune a celor doi soți era complexă și implica firme fantomă. Se eliberau facturi false pentru operațiuni de comerț cu material feros, iar banii erau virați în conturile din străinătate, ca apoi să fie duși în numerar în Italia, cu eludarea taxelor și impozitelor, potrivit digi24.ro.

×
Subiecte în articol: Italia evaziune fiscala
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close