Antena 3 Externe Actorul Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist din China

Actorul Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist din China

de Alexandru Negrici    |    14 Iul 2021   •   22:56
Actorul Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist din China
Sursa foto: Getty

Jackie Chan a declarat că este interesat să adere la Partidul Comunist din China, conform The Independent.

Joi (8 iulie), în timpul unui simpozion la Beijing, actorul și artistul de cascadorii, în vârstă de 67 de ani, și-a împărtășit gândurile cu privire la un discurs ținut de președintele Xi Jinping la festivitățile centenare ale PCC din 1 iulie.

Potrivit Global Times, actorul din din Hong Kong s-a declarat mândru că va fi chinez și și-a exprimat sprijinul pentru partidul politic.

„Văd măreția Partidului Comunist Chinez și știu că va oferi ceea ce spune și ceea ce promite în nu mai puțin de 100 de ani”, a spus el, adăugând: „Vreau să devin membru”.

Recent, actorul a fost distribuit în Epic Journey, o reprezentație teatrală dedicată sărbătoririi fondării Partidului Comunist.

Pe parcursul acesteia, Chan a cântat piesa „Apără râul galben”, care a fost scrisă în timpul războiului Chinei cu Japonia din 1939.

Chan a stârnit furia occidentului în 2008, după ce a aprobat politica strictă de cenzură a Chinei și controalele mass-media.

„Nu sunt sigur dacă este bine să ai libertate sau nu. Acum sunt foarte confuz. Dacă ești prea liber, lucrurile se întâmplă ca în Hong Kong-ul de acum. Este foarte haotic. Taiwan este, de asemenea, haotic ”, a declarat el.

„Încep treptat să simt că noi, chinezii, trebuie să fim controlați. Dacă nu suntem controlați, vom face doar ceea ce vrem ”, a continuat acestal.

Ca răspuns, legiuitorul din Hong Kong, Leung Kwok-hung, a declarat că Chan „a insultat poporul chinez”, adăugând: „Chinezii nu sunt animale de companie”.

Legiuitorul taiwanez Huang Wei-cher a adăugat: „El însuși s-a bucurat de libertate și democrație și a profitat de beneficiile economice ale capitalismului. Și tocmai el nu a înțeles încă adevăratul sens al libertății și al democrației”.

×
Subiecte în articol: China

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close