Antena 3 CNN Externe Actorul Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist din China

Actorul Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist din China

Jackie Chan a declarat că este interesat să adere la Partidul Comunist din China, conform The Independent.

Actorul Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist din China
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    14 Iul 2021   •   22:56

Joi (8 iulie), în timpul unui simpozion la Beijing, actorul și artistul de cascadorii, în vârstă de 67 de ani, și-a împărtășit gândurile cu privire la un discurs ținut de președintele Xi Jinping la festivitățile centenare ale PCC din 1 iulie.

Potrivit Global Times, actorul din din Hong Kong s-a declarat mândru că va fi chinez și și-a exprimat sprijinul pentru partidul politic.

„Văd măreția Partidului Comunist Chinez și știu că va oferi ceea ce spune și ceea ce promite în nu mai puțin de 100 de ani”, a spus el, adăugând: „Vreau să devin membru”.

Recent, actorul a fost distribuit în Epic Journey, o reprezentație teatrală dedicată sărbătoririi fondării Partidului Comunist.

Pe parcursul acesteia, Chan a cântat piesa „Apără râul galben”, care a fost scrisă în timpul războiului Chinei cu Japonia din 1939.

Chan a stârnit furia occidentului în 2008, după ce a aprobat politica strictă de cenzură a Chinei și controalele mass-media.

„Nu sunt sigur dacă este bine să ai libertate sau nu. Acum sunt foarte confuz. Dacă ești prea liber, lucrurile se întâmplă ca în Hong Kong-ul de acum. Este foarte haotic. Taiwan este, de asemenea, haotic ”, a declarat el.

„Încep treptat să simt că noi, chinezii, trebuie să fim controlați. Dacă nu suntem controlați, vom face doar ceea ce vrem ”, a continuat acestal.

Ca răspuns, legiuitorul din Hong Kong, Leung Kwok-hung, a declarat că Chan „a insultat poporul chinez”, adăugând: „Chinezii nu sunt animale de companie”.

Legiuitorul taiwanez Huang Wei-cher a adăugat: „El însuși s-a bucurat de libertate și democrație și a profitat de beneficiile economice ale capitalismului. Și tocmai el nu a înțeles încă adevăratul sens al libertății și al democrației”.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close