Antena 3 CNN Externe Moscova reacționează la declarațiile "ministrului britanic hippie": "Suntem pregătiți non-stop!"

Moscova reacționează la declarațiile "ministrului britanic hippie": "Suntem pregătiți non-stop!"

Ministerul rus al Apărării reacționat la o declarație făcută de ministrul Apărării din Marea Britanie.

Moscova reacționează la declarațiile "ministrului britanic hippie": "Suntem pregătiți non-stop!"
Sursa foto: Wikipedia / Hepta
de Adrian Iclozan    |    26 Apr 2022   •   18:35

James Heappey (foto, stânga) a spus, marți, la BBC că "este complet legitim" ca Ucraina să lanseze lovituri în Rusia cu arme furnizate de guvernul de la Londra. 

În relatarea agenției ruse RIA Novosti se precizează că "Ministerul rus al Apărării a calificat declarația adjunctului ministrului apărării al Marii Britanii, James Hippie, despre loviturile de la Kiev pe teritoriul Rusiei, drept o provocare".

Agenția rusă a redat - cu caractere chirilice - numele ministrului britanic într-o formă care corespunde substantivului comun "hippie/hippy" (nonconformist, n.r.).

Heappey și 'hippie' se pronunță destul de asemănător în limba engleză, ceea ce ar justifica - sau nu - eroarea din textul RIA Novosti.

"Provocarea directă, de către Londra, a unor astfel de acțiuni întreprinse de regimul de la Kiev va duce imediat la răspunsul nostru proporțional. După cum am avertizat, forțele armate ruse sunt pregătite non-stop pentru a riposta cu arme de precizie asupra centrelor relevante de luare a deciziilor din Kiev", a avertizat ministerul rus.

"Faptul că în centrele de luare a deciziilor din Kiev se află consilieri dintr-o țară occidentală" nu va reprezenta, neapărat, o problemă în decizia Rusiei cu privire la represalii, a adăugat sursa citată.

Fotomontaj: Ministrul britanic al Apărării, James Heappey (stânga) și Ministerul rus al Apărării

×
Subiecte în articol: James Heappey RIA Novosti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close