Antena 3 CNN Externe Japonia trece printr-o grea încercare. Taifunul Phanfone distruge tot în calea sa

Japonia trece printr-o grea încercare. Taifunul Phanfone distruge tot în calea sa

Japonia trece printr-o grea încercare. Taifunul Phanfone distruge tot în calea sa
de O.P.    |    07 Oct 2014   •   07:01

 Japonia a fost lovită de un puternic taifun care a făcut cel puţin o victimă în rândul militarilor americani de pe insula Okinawa. Alte trei persoane sunt date dispărute. Sute de mii de familii au primit recomandarea de a-şi părăsi locuinţele, ameninţate de inundaţii sau alunecări de teren.

Taifunul "Phanfone" s-a abătut, mai întâi, asupra insulei Okinawa, din sudul arhipelagului japonez, unde se află o bază militară americană. Patru soldaţi au fost luaţi de valuri şi doar unul a reuşit să ajungă la ţărm. Corpul neînsufleţit al altui militar a fost găsit, mai târziu, în ocean. Între timp, taifunul s-a apropiat de Tokyo şi de celelalte mari oraşe din centrul Japoniei. Localnicii au înfruntat cum au putut vântul şi ploaia torenţială.

Un tânăr amator de surfing a dispărut în mare şi aproape 40 de oameni au fost răniţi în zona capitalei. 200.000 de familii au fost anunţate că trebuie să-şi evacueze locuinţele şi să se refugieze în adăposturi mai sigure. Marile uzine nipone de automobile şi-au încetat producţia, iar la centrala nucleară devastată din Fukushima au fost luate măsuri speciale de siguranţă. 600 de curse aeriene interne şi internaţionale au fost anulate. Şi transportul feroviar a fost perturbat, atât pe liniile de mare viteză cât şi pe cele pentru navetişti.

După ce a traversat Japonia, taifunul a mai pierdut din forţă şi s-a îndepărtat spre nord, dar a lăsat în urmă ameninţarea alunecărilor de teren. Pericolul este mare mai ales pe versanţii vulcanului Ontake, unde furtuna a întrerupt căutarea celor 12 persoane dispărute după erupţia de săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: dezastre naturale
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close