Antena 3 CNN Externe Joe Biden ar putea anunţa acordul SUA pentru livrarea de avioane F-16 în Ucraina

Joe Biden ar putea anunţa acordul SUA pentru livrarea de avioane F-16 în Ucraina

Preşedintele american, Joe Biden, ar putea să anunţe în discursul de astăzi din Polonia că Statele Unite sunt de acord ca Ucraina să primească avioane de luptă F16, spune corespondentul şef al CNN la Casa Albă.

de Sabrina Preda    |    21 Feb 2023   •   08:43

Phil Mattingly a precizat că aparatele de zbor pot fi livrate şi de alte ţări, cu acordul Statelor Unite. Marea Britanie şi Italia au anunţat deja că sunt gata să ofere Ucrainei avioane de luptă.

"M-am gândit că vor primi HIMARS? Nu. Şi au primit. M-am gândit vreodată că vor primi sistemul Patriot? Nu. Dar au primit. Deci lucrurile au evoluat într-un mod constant, chiar dacă a durat câteva luni după ce le-a cerut preşedintele Zelenski.

În acest moment, oficialii SUA spun că nu se vor îndrepta în această direcţie. Sunt două lucruri de luat în considerare. Unul, să nu uităm că s-au parcurs toate aceste etape şi înainte. Şi doi, că avioanele F-16, sau echivalente, nu sunt doar în SUA.

Există şi avioane care pot veni din alte ţări, cu aprobarea SUA. Aceasta ar fi o alternativă. Aş spune că ei ştiu că aceste capacităţi aeriene vor fi necesare în lunile care urmează", a declarat corespondentul şef al CNN la Casa Albă.

Citeşte şi: Zi crucială pentru soarta omenirii | Discursurile lui Joe Biden şi Vladimir Putin se văd la Antena 3 CNN

×
Subiecte în articol: Joe Biden cnn f-16 Război Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close