Antena 3 CNN Externe Președintele american Joe Biden, angajament în fața omologului polonez: "Articolul 5 din tratatul NATO, o obligație sacră, atât pentru libertatea noastră, cât și pentru a voastră"

Președintele american Joe Biden, angajament în fața omologului polonez: "Articolul 5 din tratatul NATO, o obligație sacră, atât pentru libertatea noastră, cât și pentru a voastră"

Președintele american Joe Biden a avut, sâmbătă, discuții cu omologul polonez, Andrzej Duda, la Palatul Prezidențial din Varșovia.

Președintele american Joe Biden, angajament în fața omologului polonez: "Articolul 5 din tratatul NATO, o obligație sacră, atât pentru libertatea noastră, cât și pentru a voastră"
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    26 Mar 2022   •   15:08

Anterior, Biden a participat la o întâlnire între secretarul de stat american, secretarul american al apărării și omologii lor ucraineni.

Înaintea discuțiilor cu Duda, Biden i s-a adresat acestuia, de față cu presa.

Cele mai importante remarci ale președintelui american, în continuare.

  • Abilitatea statelor Unite de a-și îndeplini rolul în lume depinde de o Europă unită
  • Am învățat din două războaie mondiale în care am încercat să stăm deoparte că ceea ce se întâmplă în Europa are efecte și asupra noastră
  • Stabilitatea Europei este crucială pentru Statele Unite. Din acest motiv, articolul 5 din Tratatul NATO este, pentru noi, o obligație sacră, atât pentru libertatea noastră, cât și pentru a voastră
  • NATO trebuie să acționeze în unitate absolută, nu trebuie să existe divergențe între noi. Orice facem trebuie făcut la unison
  • Putin credea că va putea să scindeze NATO, să separe flancul vestic de cel estic, dar Alianța a rămas unită

CNN menționează că, la finalul vizitei sale în Europa, - pe parcursul căreia a participat la reuniunile NATO, G7, a Consiliului European și a vizitat, ulterior, Polonia - Joe Biden va susține "un discurs important", conform celor comunicate de Casa Albă.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Andrzej Duda
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close