Antena 3 CNN International News Joe Biden, discurs important la finalul vizitei în Europa | Președintele american se întâlnește cu oficiali ucraineni

Joe Biden, discurs important la finalul vizitei în Europa | Președintele american se întâlnește cu oficiali ucraineni

Președintele american Joe Biden are pe agendă o întâlnire cu oficiali ucraineni, în contextul în care își încheie, sâmbătă, vizita în Europa.

Joe Biden, discurs important la finalul vizitei în Europa | Președintele american se întâlnește cu oficiali ucraineni
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Michael Kappeler
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2022   •   12:45

Potrivit Casei Albe, Biden s-a alăturat, sâmbătă, unui dialog între secretarul de stat Antony Blinken și secretarul Apărării Lloyd Austin, pe de o parte, și omologii ucraineni Dmitro Kuleba și Oleksii Reznikov, de cealaltă parte (foto interior).

Prezența președintelui american la discuții (foto) vine ca un "premiu de consolare", după ce Ucraina a deplâns rezultatele summitului NATO de săptămâna aceasta, unde a fost, din nou, respinsă ideea de a impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei.

Aliații au arătat că instituirea unei astfel de măsuri ar aduce NATO în conflict direct cu Rusia, războiul riscând să depășească, astfel, granițele Ucrainei.

 "Ne așteptam la mai multă curaj. Ne așteptam la niște decizii îndrăznețe", a comentat Andrii Yermak, șeful de cabinet al președintelui Volodomir Zelenski.

În afara calmării oficialilor ucraineni, Biden mai are în program o întâlnire bilaterală cu președintele polonez Andrzej Duda pe tema modului în care SUA și aliații lor reacționează la criza refugiaților, precum și o întâlnire cu refugiați din Ucraina.

Înainte de a se întoarce la Washington, Biden va susține un discurs catalogat de Casa Albă drept "important".

×
Subiecte în articol: Joe Biden vizita Polonia oficiali ucraineni
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close