Antena 3 CNN Externe Joe Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul mai devreme sau mai târziu: "Nu faceți asta!"

Joe Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul mai devreme sau mai târziu: "Nu faceți asta!"

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul "mai devreme sau mai târziu” și a avertizat Teheranul să nu procedeze în asemenea manieră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2024   •   08:59

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul "mai devreme sau mai târziu", în timp ce cresc temerile legate de represaliile iraniene la un atac aerian care a ucis comandanţi de rang înalt la începutul acestei luni.

Întrebat de reporteri despre mesajul său către Iran, Joe Biden a spus simplu: "Nu faceți asta” și a subliniat angajamentul Washingtonului de a apăra Israelul.

"Suntem dedicați apărării Israelului. Vom sprijini Israelul. Vom ajuta la apărarea Israelului, iar Iranul nu va reuși”, a spus el.

Israelul s-a pregătit vineri pentru un atac din partea Iranului sau a reprezentanților săi, pe măsură ce au crescut avertismentele privind represaliile pentru un atac asupra complexului ambasadei Iranului de săptămâna trecută din Damasc, care a ucis un comandant de rang înalt din cadrul Forței Quds de peste mări a Corpului Gardienilor Revoluției iraniene și alți șase ofițeri.

Israelul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul aerian din 1 aprilie.

Dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul "trebuie să fie pedepsit și va fi” pentru o operațiune de care a spus că a fost echivalentă cu un atac pe teritoriul iranian.

Biden a declarat că nu va divulga informații securizate, dar a spus că așteptarea sa este că un atac al Iranului ar putea avea loc "mai devreme, mai degrabă decât mai târziu”.

El a vorbit cu reporterii la Casa Albă după un discurs virtual la o conferință privind drepturile civile.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Iran Israel
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close