Antena 3 CNN Externe Joe Biden cere mai multă susţinere pentru opoziţia siriană: Bashar al-Assad nu mai este capabil să conducă naţiunea

Joe Biden cere mai multă susţinere pentru opoziţia siriană: Bashar al-Assad nu mai este capabil să conducă naţiunea

Joe Biden cere mai multă susţinere pentru opoziţia siriană: Bashar al-Assad nu mai este capabil să conducă naţiunea
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
02 Feb 2013   •   12:29

Vicepreşedintele american Joe Biden şi-a exprimat dorinţa ca membrii comunităţii internaţionale să consolideze susţinerea acordată opoziţiei siriene faţă de regimul lui Bashar al-Assad, apreciind sâmbătă, la Munchen, că acesta "nu mai este capabil să conducă naţiunea", relatează AFP.
   
"Cooperăm cu partenerii noştri pentru ca ea (opoziţia siriană) să devină mai unită, mai solidară", a declarat vicepreşedintele Statelor Unite, fără să ofere detalii în acest sens, în faţa oficialilor care reprezintă numeroase ţări, în cadrul Conferinţei pentru securitate.
   
Biden urmează să discute sâmbătă despre situaţia din Siria cu liderul opoziţiei siriene Ahmed Moaz al-Khatib şi cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, în cadrul unor reuniuni bilaterale. El a subliniat că între Washington şi Moscova continuă să existe "divergenţe mari" în privinţa Siriei, între alte dosare internaţionale importante.
   
"Noi suntem convinşi că Bashar al-Assad este un tiran hotărât să se menţină la putere, dar el nu mai este capabil să conducă naţiunea", a declarat vicepreşedintele american. "Putem să fim de acord asupra faptului că poporul sirian suferă", a continuat el, îndemnând comunitatea internaţională să suplimenteze ajutorul umanitar acordat sirienilor.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close