Antena 3 CNN Externe Președintele Joe Biden a ajuns în Israel | Liderul american, la primul turneu în Orientul Mijlociu

Președintele Joe Biden a ajuns în Israel | Liderul american, la primul turneu în Orientul Mijlociu

Președintele american Joe Biden a ajuns, miercuri, în Israel, la începutul turneului său în Orientul Mijlociu.

Președintele Joe Biden a ajuns în Israel | Liderul american, la primul turneu în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2022   •   16:28

Biden a fost întâmpinat pe aeroport de premierul Yair Lapid și de președintele Ițak Herzog.

Președintele american urmează să petreacă două zile la Ierusalim pentru discuții cu liderii israelieni, înainte de a se întâlni, vineri, cu președintele palestinian Mahmoud Abbas în Cisiordania.

Ulterior, Biden va zbura la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru discuții oficialii din această țară și pentru un summit al aliaților din Golf.

Oficialii americani spun că această călătorie - prima a lui Biden în Orientul Mijlociu în calitate de președinte - ar putea contribui la normalizarea relațiilor între Israel și Arabia Saudită, inamici istorici, dar, în același timp, doi dintre cei mai puternici aliați ai Americii în regiunea turbulentă.

Este de așteptat ca Biden, sub presiune internă din cauza prețurilor ridicate la carburanți, să-i încerce, la rândul său, să îi preseze pe aliații din zona Golfului să crească producția de petrol.

Guvernul israelian a avertizat gruparea Hamas înainte de vizita lui Biden

Guvernul israelian a transmis mișcării Hamas, prin intermediul unor diplomați din Egipt și Qatar, că orice incident de securitate produs în timpul vizitei președintelui Joe Biden va atrage o ripostă severă spre Fâșia Gaza.

În plus, guvernul israelian a avertizat că va revoca recentele măsuri economice destinate ameliorării crizei sociale din Fâșia Gaza.

Hamas a răspuns că "rezistența poporului palestinian va fi în conformitate cu interesele palestiniene, fără a avea vreo legătură cu vizita cuiva în regiune".

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close