Antena 3 CNN Externe Israelul ameninţă că va riposta la orice provocare lansată de Hamas în timpul vizitei lui Joe Biden

Israelul ameninţă că va riposta la orice provocare lansată de Hamas în timpul vizitei lui Joe Biden

Guvernul Israelului a avertizat organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, că va riposta imediat la orice incident militar provocat în timpul vizitei preşedintelui SUA, Joseph Biden.

Israelul ameninţă că va riposta la orice provocare lansată de Hamas în timpul vizitei lui Joe Biden
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Iul 2022   •   18:51

Guvernul israelian a transmis mişcării Hamas, prin intermediul unor diplomaţi din Egipt şi Qatar, că orice incident de securitate produs în timpul vizitei preşedintelui Joseph Biden va atrage o ripostă severă spre Fâşia Gaza, afirmă surse citate de publicaţia libaneză Al-Akhbar.

În plus, Guvernul israelian a avertizat că va retrage recentele măsuri economice destinate ameliorării crizei sociale din Fâşia Gaza.

"Rezistenţa poporului palestinian va fi în conformitate cu interesele economice palestiniene, fără a avea vreo legătură cu vizita cuiva în regiune", a răspuns organizaţia islamistă Hamas.

Preşedintele Biden se va afla în Israel pe 13-14 iulie, iar apoi va merge la Ramallah, în Cisiordania, pentru o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Ulterior, Biden se va deplasa în Arabia Saudită, pentru o reuniune a Consiliului de Cooperare din zona Golfului.

×
Subiecte în articol: Israel Hamas Joe Biden provocare
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close