Antena 3 CNN Externe Preşedintele SUA, Joe Biden, a semnat un ordin pentru reglementarea inteligenței artificiale

Preşedintele SUA, Joe Biden, a semnat un ordin pentru reglementarea inteligenței artificiale

Statele Unite impun noi reguli pentru inteligenţa artificială. Preşedintele Joe Biden a semnat un ordin executiv prin care stabileşte standarde de siguranţă, securitate şi transparenţă pentru sistemele AI.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2023   •   08:42

Companiile care folosesc sisteme de inteligenţă artificială vor fi obligate să comunice guvernului american rezultatele testelor de siguranţă.

Ordinul mai prevede şi că firmele implicate în proiecte din domeniul ştiinţelor biologice care beneficiază de finanţare federală au obligaţia de a dezvolta noi standarde, care să asigure că tehnologiile nu sunt utilizate pentru producerea unor materiale biologice periculoase.

Modelele fundamentale sunt acele sisteme de inteligență artificială care funcționează prin asimilarea de volume mari de date, iar apoi pot fi implementate într-o varietate amplă de aplicații.

Citește și: Impactul Inteligenţei Artificiale asupra învăţământului | Dascălii români se vor întâlni cu profesori de la Oxford și Cambridge

Multe sisteme de inteligență artificială care utilizează procesarea naturală a limbajului sau cele care sugerează crearea unor compuși chimici noi se bazează pe astfel de modele.

Departamentul Energiei și cel de Securitate Internă vor evalua amenințările reprezentate de către inteligența artificială la adresa companiilor care operează instalații critice cum ar fi rețelele electrice, de apă, distribuție, gaze, etc.

×
Subiecte în articol: SUA Joe Biden inteligenta artificiala
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close