Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Impactul Inteligenţei Artificiale asupra învăţământului | Dascălii români se vor întâlni cu profesori de la Oxford și Cambridge

Impactul Inteligenţei Artificiale asupra învăţământului | Dascălii români se vor întâlni cu profesori de la Oxford și Cambridge

Profesori și specialiști de la edituri de renume mondial precum Oxford University Press, National Geographic Learning și Cambridge University vor veni la București în cadrul unei conferințe eveniment, organizată anual de Fischer International în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

de Claudia Popovici    |    01 Sep 2023   •   19:19

În era digitală actuală, Inteligența Artificială (IA) a venit cu promisiunea de a transforma fundamental modul în care învățăm și predăm.

Impactul inteligenței artificiale asupra educației este din ce în ce mai discutat în ultimii ani. Dacă elevii se bucură de noile modalități de predare, iar profesorii încearcă să țină pasul cu era tehnologiei, unii părinți spun că sunt îngrijorați despre toate acestea.

Despre toată această schimbare radicală, profesori din întreaga lume discută la conferința anuală organizată de Fisher International în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Conferință care se va desfășura și fizic și online în perioada 1-2 septembrie va avea ca temă centrală de dezbatere o chestiune care preocupă semnificativ opinia publică, cel puțin în ultima perioadă: „Impactul Inteligenței Artificiale (AI) asupra educației și regândirea rolului acesteia în era digitală”.

"În primul rând, cred că inteligenţa artificală le va fi utilă profesorilor să îi ajute să creeze lecţii, să îi ajute să creeze materiale didactice, jocuri, activităţi care să fie folosite de cei care învaţă. Cred că e vorba despre intervalele de vârstă dar şi de o diferenţă în ce priveşte zona subiectelor", a spus Eric Baber, director Cambridge. 

 

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala invatamant
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close