Antena 3 CNN Externe Joe Biden, reuniune cu liderii militari americani la Casa Albă. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Joe Biden, reuniune cu liderii militari americani la Casa Albă. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Președintele Joe Biden se va întâlni miercuri cu liderii militari ai Statelor Unite, într-o reuniune anuală la Casa Albă, care capătă o semnificație specială, pe măsură ce războiul din Ucraina intră într-o nouă fază riscantă, iar SUA intenționează să ofere mai mult ajutor militar.

Joe Biden, reuniune cu liderii militari americani la Casa Albă. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   12:38

O ”varietate de subiecte” vor fi discutate de secretarul Apărării Lloyd Austin, generalul Mark Milley, președintele Statului Major Comun și alți lideri militari înalți, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate. Evenimentul include o întâlnire oficială, precum și o cină la reședința președintelui, la care vor participa și soțiile liderilor.

Sunt probleme importante pe ordinea de zi în acest an, în frunte cu conflictul din Ucraina, despre care oficialii se tem că ar putea pune în pericol securitatea europeană pentru anii următori, scrie Reuters.

Rusia a declarat că a intrat într-o nouă etapă a ”operațiunii sale” și că încearcă metodic să ”elibereze” regiunea Donbas din estul Ucrainei. Aliații occidentali anticipează că campania Rusiei ar putea dura multe luni, ar putea ajunge într-un impas și va testa capacitățile de luptă ale soldaților ucraineni.

Se așteaptă ca Statele Unite să anunțe un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina în zilele următoare, care ar putea completa cele 800 de milioane de dolari promise săptămâna trecută. 

Rusia spune că a lansat o ”operațiune militară specială” pe 24 februarie pentru demilitarizarea și ”denazificarea” Ucrainei. Kievul și aliații săi occidentali resping afirmațiile, spunând că sunt un pretext pentru agresiunea nejustificată.

Forțele americane nu luptă în Ucraina, ci sunt implicate indirect, înarmând, antrenând și finanțând forțele Kievului.

Întâlnirea de la Casa Albă are loc pe fondul întrebărilor despre viitorul forțelor NATO în Europa, inclusiv dacă să se instaleze o prezență permanentă la granița de est a alianței, pentru descurajarea Rusiei.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close