Antena 3 CNN Externe Rusia începe o nouă fază a ”operațiunii” sale din Ucraina, anunță Serghei Lavrov

Rusia începe o nouă fază a ”operațiunii” sale din Ucraina, anunță Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că țara sa începe o nouă fază a ”operațiunii” sale în Ucraina.

Rusia începe o nouă fază a ”operațiunii” sale din Ucraina, anunță Serghei Lavrov
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    19 Apr 2022   •   12:58

Serghei Lavrov a declarat marți că o noua etapă începută de Moscova va fi o dezvoltare semnificativă.

”Începe o altă etapă a acestei operațiuni (în estul Ucrainei) și sunt sigur că acesta va fi un moment foarte important al întregii operațiuni speciale”, a spus Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune India Today, scrie Reuters.

Oficialii ucraineni au declarat și ei că asaltul rușilor în estul țării a început deja. Numită ”bătălia pentru Donbas”, ofensiva Rusiei se duce cu ”o cantitate imensă de echipament”, după cum a afirmat Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale Lugansk.

El a îndemnat civilii să părăseacă localitățile atacate de ruși.

Forțele ruse au încercat să avanseze spre granițele atât Luhansk, cât și Donețk în regiunea Donbas. Accentul Rusiei s-a mutat spre estul țării, când nu a reușit să câștige teritorii în jurul capitalei Kiev și în alte părți din centrul și nordul Ucrainei.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, într-un mesaj video, că bătăliile au început deja pentru estul țării. El a spus că forțele ucrainene vor continua să lupte și a transmis că mulțumește ”tuturor războinicilor noștri, soldaților noștri, orașelor noastre eroice și orașelor din regiune care rezistă și rămân fermi”.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close