Antena 3 CNN Externe Jose Luis Zapatero, huiduit de Ziua Naţională a Spaniei (VIDEO)

Jose Luis Zapatero, huiduit de Ziua Naţională a Spaniei (VIDEO)

Jose Luis Zapatero, huiduit de Ziua Naţională a Spaniei (VIDEO)
12 Oct 2009   •   18:57

Premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero a fost huiduit, luni, în cadrul defilării pentru Ziua Naţională a Spaniei din Madrid, relatează AFP. Prim-ministrul spaniol nu se bucură de prea mare popularitate din pricina crizei economice.

?Demisia!? sau ?afară!? s-a auzit la sosirea lui Zapatero care lua parte la o defilare militară împreună cu regele Spaniei, familia sa şi alte înalte oficialităţi. Zapatero a fost huiduit de mai multe ori, de-a lungul mandatului său, socialiştii aflându-se la putere din 2004. În acest an însă, Ziua Naţională a Spaniei este sărbătorită pe fondul recesiunii şi a şomajului cu care se confruntă ţara.

Aproximativ 4200 de militari au participat la parada din Madrid, care nu s-a desfăşurat pe ruta obişnuită. Piaţa Colon, locul unde are loc de obicei această defilare, s-a transformat într-un uriaş şantier, care face parte din încercarea de a revigora economia prin lucrări de mare anvergură.

Parada a fost mutată anul acesta în nord, lângă stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabeu.
?Ziua Hispanităţii? este sărbătorită pe 12 octombrie, zi care corespunde descoperirii Americii de către Cristofor Columb în anul 1492.

Parada de luni s-a desfăşurat pe fondul morţii unui soldat spaniol în Afghanistan, ucis în urma exploziei unei mine care a intrat în contact cu vehiculul în care se afla. Opoziţia din Spania a cerut retragerea trupelor spaniole, din cadrul misiunii NATO, care se află în Afghanistan.

?Lumea nu-şi poate permite ca talibanii să recapete puterea în Afghanistan?, a declarat ministrul Apărării, Carme Chacon. Ea a susţinut, totuşi, că soluţia conflictului din Afghanistan nu poate fi de natură militară ci politică.



Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close