Antena 3 CNN Externe Judecătorii italieni protestează contra lui Berlusconi şi a reformelor sale

Judecătorii italieni protestează contra lui Berlusconi şi a reformelor sale

Judecătorii italieni protestează contra lui Berlusconi şi a reformelor sale
Sursa foto: silvio berlusconi
01 Feb 2010   •   01:30

Zeci de judecători italieni au părăsit sălile de judecată ca protest la reformele judiciare ale premierului Silvio Berlusconi, pe care le califică ca distructive.
Judecătorii au părăsit ceremoniile care marchează începutului anului judicar în momentul în care a început să vorbească un oficial guvernamental.
Aceştia au declarat că s-au săturat de "ameninţările " lui Berlusconi împotriva lor.
Premierul, care se confruntă acum cu două procese,susţine că judecătorii sunt "comunişti" care încearcă să îl destituie prin sistemul legal.
Parlamentul italian, dominat de susţinătorii lui Berlusconi- analizează legislaţia ce cuprinde şi prevederi referitoare la lungimea unui proces.
Oponenţii susţin că aceasta ar pune capăt, de fapt, celor două procese ale sale, dar premierul neagă că legile ar fi făcute pe măsura sa.
În oraşe precum Palermo, Napoli sau Milano, magistraţi au ieşit din săli cu copii ale constituţiei şi s-au întors doar după ce discursul oficialului s-a încheiat.

"Pluton de execuţie, cancer, metastază- sunt câteva din cuvintele pe care premierul şi adjuncţii săi le-au folosit să ne descrie," declara purtătorul de cuvânt al magistraţilor Gioacchino Natoli .
"Nu vrem să fim subiectul acestei agresiuni continue."
Procesele contra lui Berlusconi au fost reluate în această lună după ce o lege privind imunitatea sa a fost abolită.

El este acuzat de corupţie într-un proces ce îl implică pe contabilul britanic David Mills, condamnat anul trecut, şi de fraudă şi evaziune fiscală pentru cumpărarea drepturilor tv prin grupul său Mediaset .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi evaziune fiscala
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close