Antena 3 CNN Externe Ea este jurnalista postului Al Jazeera ucisă de forțele israeliene

Ea este jurnalista postului Al Jazeera ucisă de forțele israeliene

Forțele israeliene au împușcat-o mortal pe Shireen Abu Akleh, jurnalistă a postului Al Jazeera.

Ea este jurnalista postului Al Jazeera ucisă de forțele israeliene
Sursa foto: Captura Al Jazeera
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2022   •   11:22

Anunțul a fost făcut de Ministerul palestinian al Sănătății.

Shireen Abu Akleh a murit miercuri, după ce a fost împușcată în timp ce relata raidurile israeliene în orașul Jenin din Cisiordania.

Ea a fost transportată la spital în stare critică iar medicii au declarat-o decedată.

Jurnalista Al Jazeera purta vesta specifică reporterilor atunci când a fost împușcată.

"Forțele de ocupație israeliene au asasinat-o pe iubita noastră jurnalistă Shireen Abu Akleh în timp aceasta relata brutalitățile din Jenin, în această dimineață. Shireen cea mai remarcabilă jurnalistă palestinian și o prietenă apropiată. Acum, vom auzi "îngrijorările" Regatului Unit și ale comunității internaționale", a scris pe Twitter Husam Zomlot, șeful misiunii diplomatice palestiniene în Marea Britanie.

Shatha Hanaysha, o jurnalistă palestiniană care se afla lângă Shireen Abu Akleh când a fost împușcată, a declarat pentru Al Jazeera că la momentul incidentului nu erau confruntări între luptătorii palestinieni și armata israeliană iar grupul de jurnaliști a fost vizat în mod direct.

"Eram patru jurnaliști, toți purtam veste, toți purtam căști. Armata israeliană nu a încetat focul nici după ce ea s-a prăbușit. Nici măcar nu mi-am putut întinde brațul ca să o trag, din cauza împușcăturilor. Armata era pusă pe omor", susține Shatha Hanaysha.

Circumstanțele morții lui Abu Akleh urmează fie clarificate, dar imaginile de la momentul tragediei arată că jurnalista a fost împușcată în cap, a declarat spus Nida Ibrahim, reprezentantul postului Al Jazeera.

La rândul său, armata israeliană a menționat că soldații săi au tras după ce au fost vizați de tiruri de armă și explozibili, în timp ce acționau în Jenin.

Militarii au transmis că investighează incidentul care a dus la moartea jurnalistei.

Shireen Abu Akleh avea 51 de ani. S-a născut în Ierusalim, pe 3 ianuarie 1971. A studiat jurnalismul la Universitatea Yarmouk din Iordania.

După finalizarea studiilor s-a întors în teritoriile palestiniene. A lucrat pentru Al Jazeera încă din 1997, relatând în special evenimentele din Ierusalimul de Est.

În imaginile următoare, transmise de Agenția France Presse: ceremonie religioasă și procesiune pe străzi, în memoria jurnalistei palestiniene ucise în Cisiordania

×
Subiecte în articol: Shireen Abu Akleh Al Jazeera
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close