Antena 3 CNN Externe Jurnalista Marina Ovsiannikova, apel pentru a condamna războiul Rusiei în Ucraina: "Este războiul lui Putin, nu războiul poporului rus"

Jurnalista Marina Ovsiannikova, apel pentru a condamna războiul Rusiei în Ucraina: "Este războiul lui Putin, nu războiul poporului rus"

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct, în timpul unui buletin de știri al postului de televiziune Pervîi Kanal, pro-Kremlin, împotriva ofensivei trupelor ruse în Ucraina, le-a cerut duminică compatrioţilor ei să-şi facă auzită vocea împotriva acestui război.

Jurnalista Marina Ovsiannikova, apel pentru a condamna războiul Rusiei în Ucraina: "Este războiul lui Putin, nu războiul poporului rus"
de Claudia Popovici    |    20 Mar 2022   •   19:28

"Vremurile sunt foarte întunecate şi grele, iar fiecare persoană care are o opinie civică şi vrea să facă cunoscută această opinie trebuie să-şi facă auzită vocea. Este foarte important", a spus  jurnalista Marina Ovsiannikova într-un dialog cu televiziunea americană ABC.

Aceasta a subliniat că, de fapt, "poporul rus este împotriva războiului, este războiul lui Putin, nu războiul poporului rus".

Mai mult, jurnalista a explicat de ce afișat un mesaj anti-război în timpul unei transmisiuni pe o televiziune rusească, pro-Kremlin, gest extrem de riscant, dar care a făcut-o celebră în întreaga lume.

"M-am temut până în ultimul moment că nu voi reuși să fac asta, că nu va avea efectul pe care îl așteptam, pentru că redacția este un spațiu deschis, e un spațiu uriaș și îmi planificasem să fac un pas înapoi, să vin în spatele ei.

Dar mi-am dat seama că nu m-aș fi putut vedea foarte bine, că regizorii de platou vor schimba repede imaginea, o să fiu arestată, dar în cele din urmă am urmărit din punct de vedere tehnic cum erau desfășurate toate lucurile și m-am gândit cum să organizez totul, a spus jurnalista într-un interviu acordat pentru France 24.

"Am dorit să arăt restului lumii că rușii sunt împotriva războiului"

Astfel, Marina Ovsiannikova a vrut să arate restului lumii că rușii sunt împotriva războiului şi speră ca demersul ei să îi poată face pe oameni să îşi schimbe părerea despre conaționalii ei. 

"Puteam vedea ce se întâmplă în realitate în Ucraina, iar ceea ce arătau programele canalului meu era foarte diferit".

 Am dorit să arăt restului lumii că rușii sunt împotriva războiului, să scot la lumină propaganda, ca atare, şi poate să îi încurajez pe oameni să condamne războiul.

Speram ca acțiunea mea, într-un fel, să îi poată face pe oameni să îşi schimbe părerea", a completat  jurnalista Marina Ovsiannikova, într-un dialog cu televiziunea americană ABC, citat de agerpres.ro

După ce a apărut cu o pancartă în spatele prezentatoarei știrilor, Ovsiannikova a fost arestată şi condamnată rapid la o amendă, apoi eliberată.

Ulterior, ea şi-a dat demisia şi - potrivit AFP - ar putea fi în continuare urmărită penal în conformitate cu legea privind "informaţiile false" despre armata rusă. 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close