Antena 3 CNN Externe Cum trăiește jurnalista Marina Ovsiannikova după ce l-a sfidat pe Putin la televizor: ”Nu știu ce se va întâmpla cu mine mâine și mă întrebați de viitor”

Cum trăiește jurnalista Marina Ovsiannikova după ce l-a sfidat pe Putin la televizor: ”Nu știu ce se va întâmpla cu mine mâine și mă întrebați de viitor”

Marina Ovsiannikova, jurnalista din Rusia care a intrat în cadru în timpul unei emisiuni, la o televiziune pro-Kremlin, purtând o pancartă pe care scria ”Nu Războiului”, susține că acest gest o face acum să se teamă pentru viața ei, care ”îi amintește de un thriller”, așa cum a declarat într-un interviu la televiziunea italiană RAI.

Cum trăiește jurnalista Marina Ovsiannikova după ce l-a sfidat pe Putin la televizor: ”Nu știu ce se va întâmpla cu mine mâine și mă întrebați de viitor”
de Adelina Miron    |    31 Mar 2022   •   16:06

După apariția în platoul televiziunii Pervîi Kanal, Marina Ovsiannikova a fost arestată și interogată timp de 14 ore. Ulterior, a fost sancționată cu o amendă de 30.000 de ruble, însă nu pentru folosirea cuvântului ”război”, interzis în Rusia, în timpul transmisiunii în direct, ci pentru un videoclip postat pe Instagram în care le-a cerut cetățenilor ruși să protesteze împotriva invadării Ucrainei.

Recent, jurnalista a acordat un interviu televiziunii italiene RAI în care a declarat că viața ei s-a schimbat după gestul de protest, iar ”figura ei este învăluită de teorii și conspirații”:

„Acum viața mea îmi amintește de un thriller. Nu știu ce se va întâmpla mâine cu mine și dumneavoastră mă întrebați de planurile și proiectele viitoare. Mă trezesc luni și mă acuză că sunt un spion britanic. Publicul ucrainean crede că sunt un agent al FSB. Deja figura mea este învăluită de diverse teorii și conspirații. Nu știu ce se va întâmpla mâine când mă voi trezi. (...) Sigur că îmi este teamă. Sunt o persoană normală, am două fiice pe care le cresc singură. Îmi este teamă să nu aibă parte de agresiuni la școală sau pe stradă.”

Citește și: Ce pedeapsă riscă Marina Ovsiannikova, jurnalista care l-a sfidat pe Putin la televizor

Marina Ovsiannikova a vorbit și despre modul în care autoritățile din Rusia au blocat accesul cetățenilor la informațiile din surse externe:

„Acum în Rusia informațiile sunt cu adevărat reduse pentru că toate mass-media de opoziție sunt blocate, închise. Și majoritate canalelor de social media sunt închisă. Rușii nu au unde să găsească informațiile adevărate despre ce se întâmplă în Ucraina și au la dispoziție doar televiziunile de stat.”

 

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close