Antena 3 CNN Externe O jurnalistă din Rusia a fost bătută cu bestialitate în "republica" lui Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin | La final, agresorii au vopsit-o din cap până în picioare

O jurnalistă din Rusia a fost bătută cu bestialitate în "republica" lui Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin | La final, agresorii au vopsit-o din cap până în picioare

O jurnalistă rusă de la publicația Novaia Gazeta și un avocat au fost atacați și au suferit răni grave după ce mai mulți bărbați mascați din Cecenia le-au oprit mașina cu care se deplasau.

O jurnalistă din Rusia a fost bătută cu bestialitate în "republica" lui Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin | La final, agresorii au vopsit-o din cap până în picioare
Sursa foto: Novaia Gazeta via Crew Against Torture / Twitter@Netxa_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   15:40

La momentul atacului, care a avut loc marți, jurnalista Elena Milașina se îndrepta spre capitala cecenă, Groznîi, împreună cu avocatul Alexander Nemov, arată informațiile publicate de Novaia Gazeta și de organizația pentru drepturile omului "Memorial", citate de The Guardian.

Milașina a fost rasă în cap și i s-au rupt mai multe degete.

La sfârșitul atacului, agresorii au turnat pe ea vopsea verde.

Citește și: Ramzan Kadârov, prima reacţie după insurecția grupului Wagner

Avocatul Nemov a fost înjunghiat în picior. El a declarat că, în timp ce se deplasau dinspre aeroport, taxiul lor a fost blocat de trei mașini, din care au coborât bărbați înarmați.

Agresorii i-au amenințat pe cei doi că îi vor împușca, le-au pus pistoalele la tâmplă, le-au distrus echipamentele și i-au bătut cu bastoanele și cu picioarele.

Victimele au ajuns la spital, unde li s-a cerut să relateze incidentul la poliție, însă au refuzat.

Novaia Gazeta, care citează organizația Crew Against Torture, menționează că atacatorii celor doi le-au spus clar victimelor că agresiunea este o pedeapsă pentru activismul și reportajele lor.

Reuters notează că nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităților din Cecenia legat de acest caz.

Jurnalista și avocatul urmau să asiste la un proces la Groznîi

Canalul opoziției belaruse, Nexta, relatează că cei doi urmau să fie transferați la un spital din Beslan, la ordinul liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Milașina și Nemov veniseră la Groznîi pentru a asista la pronunțarea hotărârii judecătorești în cazul Zarema Musaeva.

Musaeva este mama a doi activiști ceceni, Abubakar și Ibraghim Yangulbaev.

Ea a fost răpită în ianuarie 2022 la Nijni Novgorod, în Rusia, și transportată într-o închisoare din Groznîi, fiind acuzată de "folosirea violenței împotriva poliției", pentru care riscă cinci ani de închisoare.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close