Antena 3 CNN Externe Maria Ovsiannikova, jurnalista rusă care l-a sfidat pe Vladimir Putin în direct la televiziune, a fost arestată

Maria Ovsiannikova, jurnalista rusă care l-a sfidat pe Vladimir Putin în direct la televiziune, a fost arestată

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost arestată în Rusia.

Maria Ovsiannikova, jurnalista rusă care l-a sfidat pe Vladimir Putin în direct la televiziune, a fost arestată
Sursa foto: Twitter @Nexta_TV
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2022   •   17:57

Devenită celebră în întreaga lume după ce a întrerupt, în martie, emisia Pervîi Kanal cu un afiș împotriva ofensivei din Ucraina, Ovsiannikova a fost reținută miercuri, fiind acuzată de discreditarea armatei, potrivit avocatului său, Dmitri Zahvatov.

"Suntem în prezent cu anchetatorii. A fost deschisă o investigație împotriva Marinei Ovsiannikova pentru răspândirea de informații false despre armata rusă", a declarat Zahvatov pentru Agenția France-Presse.

Avocatul a mai precizat că investigația a fost lansată în baza unei legi adoptate după invazia Ucrainei, lege care sancționează declarațiile împotriva armatei ruse.

El a declarat pentru site-ul de știri independent Meduza că acest caz este, probabil, legat de un protest pe care jurnalista l-a organizat luna trecută, ținând un banner pe care scria "Putin este un ucigaș, soldații săi sunt fasciști".

Dacă va fi condamnată, Ovsiannikova riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit presei internaționale, autoritățile ruse au percheziționat locuința jurnalistei și au deschis un dosar penal.

Ulterior percheziției, urmează ca acuzata să fie adusă la Comitetul de Investigații - structura care se ocupă de infracțiunile majore în Rusia - pentru a fi interogată.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close