Antena 3 CNN Externe Jurnaliştii din Grecia au intrat în grevă, protestând faţă de măsurile de austeritate

Jurnaliştii din Grecia au intrat în grevă, protestând faţă de măsurile de austeritate

Jurnaliştii din Grecia au intrat în grevă, protestând faţă de măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    24 Sep 2012   •   15:20

Grecia va fi lipsită luni de orice fel de buletin de ştiri şi de presa scrisă, după ce jurnaliştii din această ţară au intrat în într-o grevă de 24 de ore, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate luate de guvernul elen.

Sute de jurnalişti, tehnicieni şi alţi angajaţi din presă au demonstrat în centrul Atenei, purtând pancarte în care erau atacate „condiţiile medievale” de lucru din industria mass-media.

„Ni s-a cerut să semnăm contracte prin care salariul nostru era redus cu 25%, ceea ce anulează contractul colectiv”, a explicat Fotini Karagoussi, angajat de 13 ani la postul de radio Alpha, pentru AFP.

Karagoussi a dezvăluit şi o altă problemă de la locul său de muncă: „Postul are acum un staff de 30 de oameni, faţă de cei 130 de acum cinci ani”.

Dimitri Trimis, şeful sindicatului redactorilor din Atena, a spus că presa a fost lovită de „un nou atac împotriva drepturilor jurnaliştilor, un lucru care ameninţă democraţia”.

Demonstraţia de luni urmează unui val de proteste desfăşurate luna trecută, atunci când doctorii, judecătorii, profesorii, poliţiştii, pompierii şi militarii au ieşit de asemenea în stradă, nemulţumiţi de măsurile de austeritate.

Miercuri va avea loc o grevă generală de 24 de ore, organizată de principalele două sindicate din mediul privat şi din cel public, GSEE şi, respectiv, Adedy.


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close