Antena 3 CNN Externe O femeie din SUA a născut de două ori, în două zile. Mămica a dat naștere primului copil pe cale naturală, iar celui de-al doilea, prin cezariană

O femeie din SUA a născut de două ori, în două zile. Mămica a dat naștere primului copil pe cale naturală, iar celui de-al doilea, prin cezariană

O femeie, în vârstă de 32 de ani din SUA, a născut de două ori, în două zile. Proaspăta mămică a adus pe lume o fetiță marți, și pe cealaltă miercuri, la Spitalul Universității din Alabama la Birmingham (UAB).

O femeie din SUA a născut de două ori, în două zile. Mămica a dat naștere primului copil pe cale naturală, iar celui de-al doilea, prin cezariană
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2023   •   15:56

 Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, a anunțat sosirea bebelușilor ei pe rețelele sociale și i-a lăudat pe medici pentru că au fost “incredibili”.

Fetițele sunt considerate gemeni fraterni - cu zile de naștere diferite, ceea ce este foarte rar. Hatcher a spus că familia s-a întors acasă și se poate “bucura de sărbători”. Ea se aștepta ca data nașterii să fie de Crăciun.

La vârsta de 17 ani, Hatcher a aflat că are o dublu uter (uterus didelphys) - o anomalie congenitală rară, care afectează 0,3% dintre femei, conform UAB.

În astfel de cazuri, șansele de a rămâne însărcinată în ambele utere - o sarcină dicavitară - erau și mai mici, de “una la un milion”.

Citește și: Proaspătă mămică, externată doar în halat și șlapi, în plină iarnă, de la spitalul din Baia Mare | "Am mers 120 de kilometri într-o cămașă de noapte murdară"

În lume există doar câteva cazuri. În anul  2019, un doctor din Bangladesh spunea că o femeie a născut gemeni la aproape o lună după ce a dat naștere unui copil prematur în celălalt uter.

 Kelsey Hatcher a avut trei sarcini anterioare, fără probleme. Acum însă, ea credea că este însărcinată doar într-un uter - până când o ecografie de rutină a arătat că există și un bebeluș în celălalt.

“Am rămas fără aer… Nu ne venea să credem”, a mărturisit Kelsey, notează BBC. 

Femeia a povestit cum nu i-a venit să creadă când a aflat că este însărcinată în ambele utere. 

“Ce naiba?! Cum am reușit să ajungem aici?!”

Doctorul Richard Davis, care a coordonat nașterea, a spus că fiecare bebeluș a avut “spațiu suficient pentru a crește și a se dezvolta”.

Prima fetiță a fost născută pe cale naturală la ora locală 19:45, pe 19 decembrie. Cea de-a doua a venit prin cezariană, după mai mult de 10 ore, la ora locală 06:10, în dimineața următoare.

×
Subiecte în articol: femeie insarcinata doua utere SUA caz rar
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close