Antena 3 CNN Externe Kievul cere Occidentului să ajute Ucraina să ”evite un război” mondial

Kievul cere Occidentului să ajute Ucraina să ”evite un război” mondial

Ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba a făcut un apel către țările occidentale. Demnitarul le-a cerut să ajute Ucraina și astfel să evite extinderea războiului și în alte state.

Kievul cere Occidentului să ajute Ucraina să ”evite un război” mondial
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Mar 2022   •   12:24

Kuleba a cerut luni Occidentului să furnizeze arme Ucrainei și să aplice mai multe sancțiuni Rusiei. Oficialul ucrainean a precizat că acest lucru ar preveni implicarea altor țări într-un conflict mai extins.

Kievul a cerut în mod repetat aliaților să facă mai mult pentru a ajuta țara să reziste invaziei ruse, care a început în 24 februarie. Unele guverne occidentale se tem că acest lucru ar putea trage alte țări în război, inclusiv statele membre NATO.

”Celor din străinătate speriați să nu fie târâți în al treilea război mondial: Ucraina ripostează cu succes. Avem nevoie de voi să ne ajutați să luptăm. Oferiți-ne toate armele necesare”, a scris Kuleba pe Twitter, potrivit Reuters.

”Aplicați mai multe sancțiuni Rusiei și izolați-o complet. Ajutați Ucraina să-l forțeze pe Putin să eșueze și veți evita un război mai mare”.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close