Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un promite să construiască o armată invincibilă în Coreea de Nord

Kim Jong-un promite să construiască o armată invincibilă în Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a promis să construiască o "aramată invincibilă", ca reacție la "politica ostilă" a Statelor Unite, anunță presa de la Phenian, citată de BBC.

Kim Jong-un promite să construiască o armată invincibilă în Coreea de Nord
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2021   •   10:08

Kim Jong-un a făcut acest angajament cu ocazia unei expoziții militare, flancat de mai multe rachete de mari dimensiuni, adaugă sursa citată.

BBC reamintește că Phenianul a testat recent mai multe tipuri de rachete, susținând că a lansat cu succes inclusiv un proiectil hipersonic. În paralel, armata de la Seul și-a testat propriul sistem de lansare a rachetelor de pe submarin.

În discursul pe care l-a susținut la expoziția numită "Auto-Apărare 2021", liderul nord-coreean a susținut că nu dorește un război cu Coreea de Sud.

"Nu vorbim de război cu nimeni, ci de a împiedica războiul și de a crește, practic, descurajarea militară pentru a proteja suveranitatea națională", a spus el.

De asemenea, el a acuzat Statele Unite de alimentarea tensiunilor dintre Nord și Sud și a spus că nu sunt  "motive comportamentale" pentru  a considera că SUA nu ar fi ostile Phenianului.

Actuala administrație Biden a declarat în mod repetat că dorește să dialogheze cu Coreea de Nord dar a cerut regimului de la Phenian să renunțe la armele sale nucleare înaintea unei eventuale relaxări a sancțiunilor internaționale.

Până în prezent, Coreea de Nord a respins aceste solicitări.

Luna trecută, Agenția ONU pentru energie atomică anunțat că Nordul pare să își fi repornit un reactor nuclear care poate produce plutoniu pentru arme nucleare, situație pe care a calificat-o "profund neliniștitoare".

Foto: Kim Jong-un la expoziția de armament de la Phenian, 12 octombrie 2021

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un SUA
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close