Antena 3 CNN Externe Un nou avertisment de la Kim Jong Un: "Coreea de Nord trebuie să fie pregătită pentru o confruntare cu SUA"

Un nou avertisment de la Kim Jong Un: "Coreea de Nord trebuie să fie pregătită pentru o confruntare cu SUA"

Kim Jong Un a avertizat că ţara sa ar trebui să se pregătească atât pentru "dialog cât şi pentru confruntare" cu SUA sub conducerea preşedintelui Joe Biden.

Un nou avertisment de la Kim Jong Un: "Coreea de Nord trebuie să fie pregătită pentru o confruntare cu SUA"
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    18 Iun 2021   •   10:44

Lideul de la Phenian a anunțat că nord-coreeni ar trebui "în special pregătiți pentru o confruntare", într-un discurs despre strategia pe care a pregătit-o împotriva Statelor Unite, pronunțat la o ședință plenară a Comitetului central al partidului.

Kim Jong Un a denunțat prezența lui Biden pe scena internațională drept o "politică ostilă". 

Pe de altă pate, liderul de la Casa Albă a anunțat deja că nu exclude posibilitatea unei întâlniri cu omologul său nord-coreean, însă a subliniat că vrea angajamente clare din partea acestuia.

Biden este un critic aspru al abordării lui Donald Trump, care a avut două întrevederi cu liderul regimului comunist din Coreea de Nord, fără să obțină niciun rezultat tangibil.

"Nu îi voi oferi o recunoaştere internaţională fără compensaţii", a insistat Biden.

Joe Biden recunoaște și dificultatea procesului de a-l convinge pe Kim Jong Un să renunțe la arsenalul nuclear.

"Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administraţii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil", a declarat Biden reporterilor, anunţând că a numit un diplomat cu experienţă, Sung Kim, drept emisar special pentru Phenian.

Negocierile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord s-au întrerupt după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong Un, care a avut loc la Hanoi, în 2019.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un biden
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close