Antena 3 CNN Externe Președintele Klaus Iohannis, discuții cu Prințul Charles în debutul summit-ului COP26

Președintele Klaus Iohannis, discuții cu Prințul Charles în debutul summit-ului COP26

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, în marja Summitul liderilor mondiali COP26, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis, discuții cu Prințul Charles în debutul summit-ului COP26
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2021   •   18:29

Președintele Iohannis și Prințul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, menționează sursa citată.

În context, Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversității agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele și speciile.

Președintele României și-a exprimat speranța că reuniunea COP26 va juca un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris.

În materie de biodiversitate, păduri și viață sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea țării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa și întreaga lume, se precizează în informarea Administrației Prezidențiala.

Președintele României a subliniat necesitatea colaborării internaționale, care este esențială în combaterea schimbărilor climatice și pierderii biodiversității.

România susține Declarația de la Glasgow privind pădurile și utilizarea terenurilor, o inițiativă a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

×
Subiecte în articol: printul Charles COP26 Klaus Iohannis
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close