Antena 3 CNN Externe Kremlinul, mesaj pentru președintele SUA: ”Nu decide Joe Biden cine conduce Rusia”

Kremlinul, mesaj pentru președintele SUA: ”Nu decide Joe Biden cine conduce Rusia”

Preşedinţia Rusiei a criticat, sâmbătă seară, afirmaţiile făcute în capitala Poloniei de preşedintele SUA, Joe Biden, și a transmis că liderul de la Washington nu poate decide cine se află la conducerea Rusia.

Kremlinul, mesaj pentru președintele SUA: ”Nu decide Joe Biden cine conduce Rusia”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    26 Mar 2022   •   22:28

„Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi", a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de BBC News.

În discursul de la Varşovia, Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin "dictator" şi a apreciat că "nu poate rămâne la putere". De asemenea, preşedintele SUA le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi "inamici" de către Statele Unite.

Un oficial din cadrul Preşedinţiei de la Washington a explicat ulterior că afirmaţiile preşedintelui SUA în discursul din capitala Poloniei nu reprezintă un îndemn pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Ideea enunţată de preşedinte a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim", a explicat un oficial de la Casa Albă.

Citește și: Președintele SUA, Joe Biden, discurs la finalul vizitei în Polonia: ”Suntem din nou într-o bătălie pentru libertate. Trebuie să ne pregătim pentru o luptă îndelungată”

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Joe Biden Rusia Vladimir Putin SUA Kremlin
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close