Antena 3 CNN Externe Kremlinul respinge acuzația de folosire a bombelor cu fosfor în Ucraina

Kremlinul respinge acuzația de folosire a bombelor cu fosfor în Ucraina

Kremlinul a respins acuzațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski conform cărora Rusia folosește bombe cu fosfor în timpul atacurilor asupra Ucrainei.

Kremlinul respinge acuzația de folosire a bombelor cu fosfor în Ucraina
Sursa foto: Twitter/ukraine_world
de Alexandra Ionescu    |    25 Mar 2022   •   13:35

Rusia nu a încălcat niciodată convențiile internaționale”, a declarat secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, la un briefing. „Pentru detalii, recomand să contactați Ministerul rus al Apărării”.

Declarația președintelui american Joe Biden că folosirea de către Rusia a armelor chimice și biologice este inacceptabilă, Peskov a numit „o încercare de a distrage atenția” de la un alt scandal.

„Am vorbit deja despre asta. Tratăm astfel de afirmații ca pe o încercare de a atrage atenția către o amenințare complet efemeră, pe fondul scandalului care izbucnește în lume în legătură cu programele biologice pentru arme chimice și biologice, care au fost efectuate de Statele Unite în diferite țări, inclusiv în Ucraina”, a spus secretarul de presă al președintelui rus, potrivit Interfax.

El a transmis, de asemenea, întrebarea Ministerului Apărării dacă declarațiile reprezentanților SUA conform cărora până la 60% dintre rachetele rusești de înaltă precizie utilizate în timpul operațiunii speciale din Ucraina nu au funcționat sunt adevărate.

„Nu pot să fac un comentariu, nu vreau să devin ca Statele Unite și să fac astfel de afirmații fără dovezi, doar armata noastră poate spune ceva aici, așa că recomand să o contactați”, a spus Peskov.

Zelenski a acuzat Rusia că folosește "bombe cu fosfor" în Ucraina, la o lună de la începutul invaziei ruse.

"În această dimineață (...), au fost folosite bombe rusești cu fosfor. Au fost uciși din nou adulți şi copii", a adăugat el, fără a furniza dovezi sau alte detalii.

Președintele ucrainean a spus că, până în prezent, țara sa nu a primit "niciun avion" de la partenerii occidentali.

Zelenski a mai menționat că a cerut și tancuri, dar nu a primit încă un răspuns clar de la membrii NATO.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close