Antena 3 CNN Externe Rusia a aruncat bombe cu fosfor peste Ucraina | Acuzația, formulată de Volodimir Zelenski în mesajul către liderii NATO

Rusia a aruncat bombe cu fosfor peste Ucraina | Acuzația, formulată de Volodimir Zelenski în mesajul către liderii NATO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut NATO să furnizeze țării sale un ajutor militar "fără restricții" și a menționat că Ucraina nu a primit până în prezent nici măcar un avion de luptă pentru a face față forțelor ruse.

Rusia a aruncat bombe cu fosfor peste Ucraina | Acuzația, formulată de Volodimir Zelenski în mesajul către liderii NATO
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Mar 2022   •   14:05

Într-un mesaj adresat summit-ului NATO, Zelenski a arătat că forțele de apărare ucrainene înfruntă armata rusă "în condiții inegale", transmite BBC.

"Pentru a ne salva oamenii şi orașele, Ucraina are nevoie de o asistență militară fără restricții. La fel cum Rusia folosește, fără restricții, întregul său arsenal împotriva noastră", le-a spus Zelenski șefilor de stat şi de guvern din NATO, reuniți în summit extraordinar la Bruxelles.

Totodată, Zelenski a acuzat Rusia că folosește "bombe cu fosfor" în Ucraina, la o lună de la începutul invaziei ruse.

"În această dimineață (...), au fost folosite bombe rusești cu fosfor. Au fost uciși din nou adulți şi copii", a adăugat el, fără a furniza dovezi sau alte detalii.

Președintele ucrainean a spus că, până în prezent, țara sa nu a primit "niciun avion" de la partenerii occidentali.

Zelenski a mai menționat că a cerut și tancuri, dar nu a primit încă un răspuns clar de la membrii NATO.

"Ucraina nu vrea să ducă războaie timp de ani de zile. Vrem pur și simplu să supraviețuim, să ne salvăm poporul", a arătat el, estimând că Alianța poate ajuta Kievul furnizând mai multă muniție.

Tot joi, într-o intervenție prin videoconferință în parlamentul Suediei, Zelenski a declarat că Ucraina se luptă pentru securitatea întregii Europe şi ar trebui să fie membru deplin al Uniunii Europene, notează Reuters.
 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski bombe cu fosfor NATO
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close