Antena 3 CNN Externe Kremlinul, declarație de ultimă oră despre criza de la Azovstal

Kremlinul, declarație de ultimă oră despre criza de la Azovstal

Președinția rusă a reacționat după ultimele relatări care indicau prezența trupelor Moscovei în perimetrul uzinei siderurgice Azovstal, unde se află un număr neprecizat de membri ai batalionului ucrainean Azov, precum și civili.

Kremlinul, declarație de ultimă oră despre criza de la Azovstal
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   14:07

Șeful batalionului Azov a spus că la Azovstal au loc "lupte aprige și sângeroase" iar combatanții ruși au reușit să se infiltreze în perimetrul acestui obiectiv industrial.

Un consilier al primarului din Mariupol a declarat că la uzină "e iadul pe pământ".

"Ocupanții ruși își concentrează eforturile pentru a bloca și distruge unitățile noastre din zona Azovstal. Inamicul a reluat ofensiva cu sprijin aerian, pentru a prelua controlul uzinei", a comunicat, la rândul său, armata ucraineană, în cea mai recentă actualizare a situației din zonele de conflict.

Însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat, joi, informațiile conform cărora soldații ruși ar fi pătruns în complexul siderurgic.

Potrivit BBC, Peskov a reiterat faptul că președintele Vladimir Putin a anulat oficial, luna trecută, planurile de atac asupra uzinei și a ordonat, în schimb, armatei să "sigileze" obiectivul astfel încât "nici musca să nu treacă".

Sute de civili se află, încă, în adăposturile construite sub complexul Azovstal, inclusiv 30 de copii, potrivit primarului din Mariupol.

Luni și miercuri, câteva sute de refugiați din Mariupol au reușit să ajungă în orașul Zaporojia, aflat sub controlul forțelor ucrainene.

Între aceștia se numără și civili evacuați de la Azovstal.

×
Subiecte în articol: Kremlin Azovstal
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close