Antena 3 CNN Externe Kremlinul este îngrijorat de lipsa de informații a Washingtonului | ”Acest lucru poate duce la decizii eronate din partea Statelor Unite”

Kremlinul este îngrijorat de lipsa de informații a Washingtonului | ”Acest lucru poate duce la decizii eronate din partea Statelor Unite”

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este îngrijorată de lipsa de informații a Washingtonului în legătură cu ce se întâmplă cu adevărat la Kremlin, și cum se iau deciziile.

Kremlinul este îngrijorat de lipsa de informații a Washingtonului | ”Acest lucru poate duce la decizii eronate din partea Statelor Unite”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    31 Mar 2022   •   13:44

”Oficialii de rang înalt de la Washington habar n-au ce se întâmplă cu adevărat la Kremlin și cum se iau deciziile, acest lucru poate duce la consecințe nefaste și la decizii eronate din partea Statelor Unite”, a declarat purtătorul de cuvânt prezidențial, Dmitri Peskov.

"Acest lucru ne provoacă îngrijorare. Se pare că nici Departamentul de Stat, nici Pentagonul nu au informații reale despre ceea ce se întâmplă la Kremlin. Pur și simplu nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin. Nu îl înțeleg pe președintele Putin. Nu  înțeleg mecanismul de luare a deciziilor. Ei nu înțeleg stilul muncii noastre", a spus el, potrivit Interfax.

Peskov a comentat declarațiile recente ale reprezentanților Casei Albe și ale Pentagonului că Vladimir Putin nu primește informații complete despre desfășurarea operațiunii speciale din Ucraina și se simte indus în eroare.

Un oficial american a declarat că președintele rus Vladimir Putin este ”dezinformat” de consilierii săi despre performața armatei ruse în Ucraina și impactul sancțiunilor asupra economiei Rusiei.

”Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de prost se comportă armata rusă și despre modul în care economia rusă este paralizată de sancțiuni, deoarece consilierilor săi le este prea frică să-i spună adevărul”, a spus un oficial american.

Acesta a spus că evaluarea se bazează pe descoperirile desecretizate ale serviciilor de informații americane.

El a adăugat că SUA dețin informații care indică faptul că liderul rus a devenit conștient de această dezinformare, ceea ce a dus la o ruptură între Putin și oficialii săi de top din apărare.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Kremlin
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close