Antena 3 CNN International News Vladimir Putin este ”dezinformat” cu privire la performanța militară rusă, spune un oficial SUA

Vladimir Putin este ”dezinformat” cu privire la performanța militară rusă, spune un oficial SUA

SUA consideră că președintele rus Vladimir Putin este ”dezinformat” de consilierii săi despre performața armatei ruse în Ucraina și impactul sancțiunilor asupra economiei Rusiei, a declarat un oficial american.

Vladimir Putin este ”dezinformat” cu privire la performanța militară rusă, spune un oficial SUA
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    30 Mar 2022   •   17:43

”Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de prost se comportă armata rusă și despre modul în care economia rusă este paralizată de sancțiuni, deoarece consilierilor săi le este prea frică să-i spună adevărul”, a spus un oficial american.

Acesta a spus că evaluarea se bazează pe descoperirile desecretizate ale serviciilor de informații americane.

El a adăugat că SUA dețin informații care indică faptul că liderul rus a devenit conștient de această dezinformare, ceea ce a dus la o ruptură între Putin și oficialii săi de top din apărare.

”Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de armata rusă. Există acum o tensiune persistentă între Putin și Ministerul Apărării, care decurge din neîncrederea lui Putin în conducerea ministerului”, a spus oficialul american.

Oficialul a spus că Putin nu știa că armata sa ”folosește și pierde recruți în Ucraina, arătând o întrerupere clară a fluxului de informații exacte către președintele rus”.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close